Kategorier
Nyheter

Smittevernplan for FM

Gjeldende for utøvere, funksjonærer, støtteapparat og tilskuere Hver klubb plikter å gjøre dette kjent for utøvere, foreldre og øvrig støtteapparat, så fort de får det fra arrangør, og bidra til at det etterleves.

De viktige tiltakene vi per i dag har for å begrense spredning av koronaviruset er at syke personer holder seg hjemme, avstand og god hånd- og hostehygiene. Råd fra FHI og Norges skiforbund følges.

Vi oppfordrer alle utøvere og støtteapparat som er tilreisende til Sør-Varanger kommune om å ta hurtigtest for covid 19 så tett opp til arrangementet som mulig. 

Følgende personer skal IKKE møte på arrangementet:

 • Du har ett eller flere av følgende symptomer: hodepine, feber, rennende nese, sår hals, kvalme, nyser eller hoster, er kortpustet, har mistet lukte- eller smakssansen, eller har andre tegns på sykdom (kjente allergisymptomer er unntatt).
 • Det er mindre enn 2 dager siden du ble frisk fra sykdom
 • Du har vært i samme husstand med eller hatt tilsvarende nærkontakt med et bekreftet tilfelle av COVID-19 i løpet av de siste 10 dagene. Eller av annen årsak er i karantene,
 • Personer som er i en risikogruppe for COVID-19 (definert av FHI) må gjøre vurdering av om de ønsker å delta på ett arrangement med opp mot 100 deltakere.

I forkant av arrangementet:

 • Alle som skal på arrangementet plikter å sette seg inn i reglementet
 • Alle klubber gjør en vurdering av smittesituasjonen i lokalsamfunnet de kommer fra i forkant av arrangementet og vurderer risiko og deltakelse ut fra det i dialog med arrangør. Arrangør forbeholder seg retten til å nekte deltakelse for klubber og personer som bor på plasser med høyt smittetrykk.
 • Begrens kontakt med nye mennesker og steder de siste 2-3 dagene før arrangementet.

Transport til arrangementet:

Hvis bruk av offentlig transport til arrangementet må det skje i henhold til smittevern- og avstandsregler for offentlig transport.

Regler under og etter arrangementet:

 • 1 meter avstand med unntak av utøvere i det de konkurrerer.
 • God hånd og hostehygiene. Vask/desinfiser hendene ofte og ha antibac tilgjengelig der hvor håndvask ikke er mulig. Det vil være antibac tilgjengelig ved inngang til toaletter og ved saftservering.
 • Kontaktpunkter desinfiseres av arrangør.
 • Alle som ikke står på startliste eller dugnadsliste må registrere seg inn med QRkode som er slått opp i og rundt Sandnes Idretthus.
 • Vi anbefaler bruk av vipps eller kort ved betalinger.
 • Utøvere tar saft med målgang, om ønskelig, legger startnummer og lånebrikker på merket plass og beveger seg så fort som mulig vekk fra målområdet.
 • Oppfordrer til skift av klær og rask avreise etter å ha gått seg ned.
 • Det vil ikke være mulig å benytte seg av garderobene på Sandnes Idretthus.
 • Unngå byttelån av tøy, treningsutstyr, drikkeflasker, mobiltelefoner, PC eller andre personlige eiendeler som ikke er nylig rengjort

Dette klarer vi med velvilje, smil og godt samarbeid. Vi ønsker alle løpere, funksjonærer, trenere, ledere og tilskuere hjertelig velkommen!

Kategorier
Nyheter

Slik legger vi opp FM-sprinten

Med få deltakere kan det være utfordrende å legge til rette for tette og intense dueller, slik sprintrenn helst skal ha. Derfor har vi jobbet med å finne en form på sprinten som vi tror vil gjøre det til en artig opplevelse for alle.

Lørdag 22. januar gjennomfører vi FM sprint i Sandnes Idrettspark. Første prologstart er klokka 11.00. Sonerennet strater først og deretter følger Finnmarksmesterskapet. Vi har 30 sekunders intervall på prologen.

Vi har endret sprintdistansen for noen av klassene i forhold til det som var satt opp i innbydelsen. Endringene er oppført i skjemaet under.

Finnmarksmesterskapet sprint

FM sprint arrangeres for klassen fra 13 år og oppover. Samtlige deltakere vil gå en prolog, en semifinale og en A- eller B-finale.

Semifinalene settes opp ut fra resultatene i prologen. Under lagledermøtet fredag vil vi presentere hvilke plasseringer i prologen som plasseres hvor i de ulike semifinaleheatene.  For å skape mer spenning i heatene, setter vi sammen aldersklasser med lik løypelengde til felles heat. Det vil selvsagt fortsatt kåres en kretsmester i alle de oppsatte aldersklassene.

De sammenslåtte klassene for semifinale- og finaleheatene er:

Den første halvdelen av løperne som går i mål i et heat går videre til A-finalen, mens den andre halvdelen går til B-finale. Det skal alltid være partall med løpere i A-finalen.

I fordelingen mellom A og B-finaler tas det ikke hensyn til hvilken aldersklasse utøverne stiller i. For eksempel kan semifinaleheatene for 13 og 14-årsklassen ende med at en av 13-åringene havner i A-finalen, mens de øvrige 13-åringene havner i B-finalen. Da er 13-åringen som havnet i A-finalen sikret gull og kretsmestertittelen før finalen, mens de to første i mål av 13-åringene i B-finalen får sølv og bronse i klassen.

Sprint sonerenn

Aldersklassene fra 8-12 år deltar ikke i Finnmarksmesterskapet og går sonerenn. Utøverne mellom 8 og 10 år vil bare gå prologen på 450 meter og ikke noen heat etterpå.

For utøverne i 11- og 12-årsklassen vil det først være en prolog og deretter ett heat. De vil gå klassevise heat uten sammenslåing.