Kategorier
Nyheter

Råtassen O-cup til Skytterhusfjellet

raatassen_sandnes
Onsdag 1. juni blir det siste gjennomføring av Råtassen O-cup i denne runden. Bli med på skileikanlegget på Skytterhusfjellet med registrering fra klokka 17.30.

Kategorier
Nyheter Orientering

Klart for årets Råtassen O-cup

Raatassen_ny

Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til Råtassen Orienterings-Cup 2016 for barn og ungdom mellom 6 og 15 år. Første gjennomføring er ved Sandnes skole onsdag 18. mai  klokka 17.30. Foreldre er selvsagt også velkommen til å være med. 

Kategorier
Nyheter

Akvaplan-Niva og Fiskeutvalget fortsetter merkingen av fisk i elva

Akvaplan-Niva sammen med fiskeutvalget fortsetter merkeprosjektet i elva. 29 april var vi gang med garn i Storkulpen, målet var å få laksestøinger, og etter en rolig nedstrømstrekking var det 20-25 sjøørret og 1 hunnlaks i garnet. Dette var uventet å kun få en laks.Vi opplevde nesten det samme i fjor,men da ble det fanget 12 laks. Det vil bli prøvd på nytt i Storkulpen i løpet av neste uke. Om det blir resultatløst,vil vi sette opp en stor nedstrømsfelle i munningen. Det vil også bli montert en smoltfelle i løpet av juni når vanntemperaturen er rundt 10 grader, vil laksesmolten begynne utvandringen. Det viste seg i fjor at den er veldig følsom for temperaturendringer mer enn ørreten, og ofte noe mindre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kategorier
Nyheter Ski

Bli med på løpskarusell

lopskarusell_06

Mandag 30. mai starter Sandnes IL og Kirkenes Omegn Skiklubb opp årets løpskaruseller som vil fortsette fire mandager fremover til sommeren.