Kategorier
Nyheter

Melkesyra 2021

Bli med på motbakkeløpet Melkesyra lørdag 21. august. Påmeldingen og registrering åpner fra klokka 10.00. Start og mål er ved Sandnes Idrettshus.

Deltakeravgift er 100 kroner for voksne og 50 kroner for barn.

De som ønsker å gjennomføre Melkesyra uten tidtaking kan starte når som helst etter registrering klokka 10.00. Fellesstart for Melkesyra og Minisyra blir rundt klokka 11.00. Vi slipper Minisyra ut først og så start for Melkesyra så snart alle er i mål.

Det blir kafé på Sandnes Idrettshus, med musikk og folkeliv på stadion.

Løpsleder Jonas Karlsbakk, post@sandnesil.no

Løypekart Melkesyra
Løypekart for Melkesyra

Melkesyra 2021.

Som følge av at start og mål er flyttet til Sandnes Idrettshus, blir også løypa endret litt med inn og utgang fra Idrettsparken. Ellers blir løypa som før.

Den tidligere Melkesyra var på 3,8 kilometer. Den nye traseen blir med andre ord litt over 4 kilometer. Vi skal få målt opp ganske nøyaktig distanse med GPS før lørdagen.

Løypa følger skiløypa ut av stadion og inn til stien i Sandnesbakken. Løperne følger stien ned til bunnen av bakken og løper over broa ved Lillestraumen. Like før Barents Safari tar løypa til høyre og følger stien inn i skogen, i samme spor som løpskarusellene. Løypa krysser veien like før krysset til Stall 4 vinder og så går løypa rett østover igjen helt til neset ved utløpet av Sandneselva. Her er det ny vending og løypa følger stranda tilbake til veien. Her følger du veien til Sandnesbakken for dagens store prøvelse.

Herfra følger løypa heistraseen opp til toppen av Sandnesbakken. Det er en lengde på 450 meter, hvor du skal opp rundt 120 høyedmeter. Det begynner ganske bratt, så “flater” det ut litt før den siste virkelig bratte oppstigningen. Den siste oppstigningen er på 100 meter, hvor du skal forsere nesten 60 høydemeter.

På toppen følger du veien ned mot stadion, med en liten sving innom terrengparken for å unngå at det blir for bratt. En liten seiersrunde inne på stadion og så er løpet over og du kan få din velfortjente medalje.

Minisyra

Traseen for minisyra er på rundt en kilometer, og følger veien opp mot alpinbakken og så ned igjen til stadion.