Munkeferden 2017

munkeferden_mlogo_ny

Munkeferden er Sør-Varangers største turrenn på ski. Løypa er 34 kilometer lang, med start på Sandnes og målgang ved Fossheim skole i Neiden. Det er også mulig å delta på den 7 kilometer lange Minimunken fra Munkelva til Neiden.

[stextbox id=”info” caption=”Munkeferden historisk” float=”true” align=”right” width=”300″]

[/stextbox]

Sandnes Idrettslags 34 kilometer lange Munkeferden (se løypeprofil) over fjellet fra Sandnes til Neiden er et av kommunens mest tradisjonsrike skirenn. De siste årene har vi hatt enn jevn økning i deltakerantallet med 347 deltakere i den 40. jubileumsmunken i 2015, som økte til 382 deltakere i fjorårets solskinnsfest. Derfor forventer vi minst 400 deltakere i Munkeferden og Minimunken i år, så sett av søndag 19. mars til kommunens flotteste turrenn på ski.

Munkeferden 2018
Turrenn 34 kilometer

Sandnes – Neiden
Tid: søndag 19. mars 

Saftstasjoner: 10 kilometer, 20 kilometer, 27 kilometer
Målgang: Fossheim Skole i Neiden.
Det er ingen forhåndspåmelding til Munkeferden.

thermosklasse
[table]
Påmelding:,Klokka 09.00 – 10.00
Start:,Fri start etter påmelding fra parkeringen ved Sandneselva
Startkontigent:,300 kroner for enkeltdeltakere ~~videre 200 kroner per familiemedlem~~I år kan du betale med Vipps. Sandnes IL Munkeferden #87223
NB! Aldersgrense:,uten følge 14 år ~~ med følge 12-13 år
[/table]

tur-bedriftsklasse
[table]
Påmelding:, Klokka 09.00 – 10.30
Start:, Fellesstart klokka 11.00 fra parkeringen ved Sandneselva
Startkontigent:, 350 kroner~~I år kan du betale med Vipps. Sandnes IL Munkeferden #87223
Aldersgrense:, 15 år
[/table]

minimunken
Turrenn på 7 kilometer fra Munkefjord til Neiden 
[table]
Påmelding:, Klokka 10.00-11.30 Korsdalen – merket 300m fra E6
Start:, Fri start fra påmeldingsbordet
Startkontigent:, 100 kroner~~I år kan du betale med Vipps. Sandnes IL Munkeferden #87223
Aldersgrense:, 0-99++ år
Saftstasjon:, på Bordevarre~~Det blir også satt opp en lavvu fra FEFO på Bordevarre hvor deltakere kan varme seg og eventuelt grille noen pølser
Målgang:, Fossheim Skole i Neiden
[/table]

Klikk på bildet for å se løypeprofilen for Munkeferden.

Det er dusj og kafé på Fossheim skole med Neidens største kakebord!

I tillegg til deltakerpremie er alle deltakerne med i trekningen av masse flotte premier.  Blant annet fiskekort i Neidenelven, middager for to og en rekke flotte gavepremier.

NB! Det er ikke tillatt med hund i løypetrasèen!


Munkeferdsløypa
Munkeferden starter ved parkeringsplassen ved Sandneselva, og følger den vanlige løypa langs elva et godt stykke innover dalen.  Etter hvert bryter utøverne vestover og opp på fjellet. Det byr på noen kilometer med stigning som kan være en utfordring dersom grunntreninga ikke er helt der den burde være. Det viktige er uansett å finne sitt tempo og da kommer alle seg opp også den bakken. Til slutt går stigning over i unnabakke og du kan stupe ned i Korsdalen mot Munkeelva.

Minimunken
Like før Munkelv bro møter du på de som ikke våger seg på den fulle distansen og går den 7 kilometer lange Minimunken. I år er starten flyttet til veien opp til Korsdalen, for å lette på trafikkavviklinga. Merket til start fra E6. Sammen med minimunkerne bryter du løs på dagens andre harde stigning når du skal over Bordevarre mot Neiden. På toppen kan du skue flere titalls kilometer vestover der du lar skiene løpe for seg selv nedover mot Neidenelva. Det hele avsluttes med en relativt heftig unnabakke den siste bratte kneika ned på Neidenelva, hvor Røde Kors naturlig nok alltid har et team stående klart.

Sjarmøretappen
I det du når elveisen kan du se målgangen ved Fossheim skole og alle krefter du har igjen brukes til en stildemonstrasjon i herlig diagonalgang over det perfekt preparerte skisporet over Neidenelva. På skolen er det alltid kiosk og det blir trekning av premier på startnummerne.


Tidligere arrangement

Våre sponsorer