Kategorier
Aktiviteter Idrettsparken

5000 tilskuere i Sandnesbakken

I 1965 var Kirkenes Idrettsforening arrangør av hovedlandsrennet på ski for Nord-Norge, med sovjetisk, finsk og norsk skielite på plass. Det hele ble avsluttet med hopprenn på Sandnes. Se historiske videoopptak fra rennene.

Arne Ulvang var rennleder for skidelen, som den gang ble arrangert i åsene rundt Førstevannet rett utenfor Kirkenes sentrum. 30 kilometeren ble vunnet av Lorentz Skjemstad fra Norge med en sovjetrusser og en finne på plassene bak.

Selv om stemningen var god under skiløpene i Kirkenes, var nok jubelen enda høyere under hopprennet på Sandnes dagen etter. Hele 5000 mennesker samlet seg rundt den nybygde 70-metersbakken på Sandnes. Det vil si rundt halvparten av det daværende innbyggertallet i Sør-Varanger kommune. Hovedgrunnen til det enorme oppmøtet var nok deltakelsen til verdensstjernen Bjørn Wirkola fra Alta. Wirkola ble selvsagt også vinner av rennet.

Kategorier
Aktiviteter

Resultater Melkesyra 2012

Deltakere og resultater fra MS-forbundets bakkeløp Melkesyra 2012, som ble gjennomført lørdag 25. august 2012. Totalt deltok 73 store og små løpere.