Kategorier
Nyheter

Resultater fra FM lang

Søndag 23. januar gjennomførte Sandnes IL Finnmarksmesterskapet lang løype fra Sandnes Idrettspark. Her er resultatene.

Online resultater

Finnmarksmesterskapet lang løype

Sonerenn lang løype

Resulatater Finnmarksmesterskapet

Resultater sonerenn

Kategorier
Nyheter

Resultater lørdag og startlister søndag FM

Sjekk resultatene fra FM-sprinten 2022 og startlistene for FM -lang på søndag.

Se også resultater på EQtiming

Sonerenn

FM sprint

Startliste FM lang på søndag

Husk start klokka 10.00!

FM lang startliste

Sonerenn startliste

Kategorier
Nyheter

Heatoppsett FM 2022

Det blir fire minutters mellomrom mellom hvert heat.

Stadion viser seg fra sin beste side i dag. Velkommen til Finnmarksmesterskapet på ski 2022!

Litt kaldt ennå, men vi satser på at varmen kommer. Semifinaleheatene for sonerennet starter 12.30. Nytt fra i går er at også de yngste skal gå ett heat.

Semifinalene for Finnmarksmesterskapet starter 13.00. Det skal gåes totalt 26 heat og vi starter med de yngste til semifinalene og så oppover.

Det blir semifinaler hvert fjerde minutt fra 13:00 frem til 13:48. 13 semifinaler totalt.

Finalene starter 14:00 og der gåes også heatene hvert fjerde minutt, med siste heat klokka 14:48.

Vi får se hvordan vi får det til med premieutdeling, men planen er å ta de innimellom heatene. Det vi ikke rekker, tar vi etter siste heat.

Kategorier
Nyheter

Sjekk tempen på Sandnes

Vår Netatmo-måler på Sandnes Idrettshus indikerer temperaturen på stadion.

Kategorier
Nyheter

Startlister for KM sprint

Følg linken under for å se startlistene til KM sprint.

FM sprint

https://live.eqtiming.com/59732#dashboard

Sonerennet

https://live.eqtiming.com/59749#dashboard

Kategorier
Nyheter

Smittevernplan for FM

Gjeldende for utøvere, funksjonærer, støtteapparat og tilskuere Hver klubb plikter å gjøre dette kjent for utøvere, foreldre og øvrig støtteapparat, så fort de får det fra arrangør, og bidra til at det etterleves.

De viktige tiltakene vi per i dag har for å begrense spredning av koronaviruset er at syke personer holder seg hjemme, avstand og god hånd- og hostehygiene. Råd fra FHI og Norges skiforbund følges.

Vi oppfordrer alle utøvere og støtteapparat som er tilreisende til Sør-Varanger kommune om å ta hurtigtest for covid 19 så tett opp til arrangementet som mulig. 

Følgende personer skal IKKE møte på arrangementet:

 • Du har ett eller flere av følgende symptomer: hodepine, feber, rennende nese, sår hals, kvalme, nyser eller hoster, er kortpustet, har mistet lukte- eller smakssansen, eller har andre tegns på sykdom (kjente allergisymptomer er unntatt).
 • Det er mindre enn 2 dager siden du ble frisk fra sykdom
 • Du har vært i samme husstand med eller hatt tilsvarende nærkontakt med et bekreftet tilfelle av COVID-19 i løpet av de siste 10 dagene. Eller av annen årsak er i karantene,
 • Personer som er i en risikogruppe for COVID-19 (definert av FHI) må gjøre vurdering av om de ønsker å delta på ett arrangement med opp mot 100 deltakere.

I forkant av arrangementet:

 • Alle som skal på arrangementet plikter å sette seg inn i reglementet
 • Alle klubber gjør en vurdering av smittesituasjonen i lokalsamfunnet de kommer fra i forkant av arrangementet og vurderer risiko og deltakelse ut fra det i dialog med arrangør. Arrangør forbeholder seg retten til å nekte deltakelse for klubber og personer som bor på plasser med høyt smittetrykk.
 • Begrens kontakt med nye mennesker og steder de siste 2-3 dagene før arrangementet.

Transport til arrangementet:

Hvis bruk av offentlig transport til arrangementet må det skje i henhold til smittevern- og avstandsregler for offentlig transport.

Regler under og etter arrangementet:

 • 1 meter avstand med unntak av utøvere i det de konkurrerer.
 • God hånd og hostehygiene. Vask/desinfiser hendene ofte og ha antibac tilgjengelig der hvor håndvask ikke er mulig. Det vil være antibac tilgjengelig ved inngang til toaletter og ved saftservering.
 • Kontaktpunkter desinfiseres av arrangør.
 • Alle som ikke står på startliste eller dugnadsliste må registrere seg inn med QRkode som er slått opp i og rundt Sandnes Idretthus.
 • Vi anbefaler bruk av vipps eller kort ved betalinger.
 • Utøvere tar saft med målgang, om ønskelig, legger startnummer og lånebrikker på merket plass og beveger seg så fort som mulig vekk fra målområdet.
 • Oppfordrer til skift av klær og rask avreise etter å ha gått seg ned.
 • Det vil ikke være mulig å benytte seg av garderobene på Sandnes Idretthus.
 • Unngå byttelån av tøy, treningsutstyr, drikkeflasker, mobiltelefoner, PC eller andre personlige eiendeler som ikke er nylig rengjort

Dette klarer vi med velvilje, smil og godt samarbeid. Vi ønsker alle løpere, funksjonærer, trenere, ledere og tilskuere hjertelig velkommen!

Kategorier
Nyheter

Slik legger vi opp FM-sprinten

Med få deltakere kan det være utfordrende å legge til rette for tette og intense dueller, slik sprintrenn helst skal ha. Derfor har vi jobbet med å finne en form på sprinten som vi tror vil gjøre det til en artig opplevelse for alle.

Lørdag 22. januar gjennomfører vi FM sprint i Sandnes Idrettspark. Første prologstart er klokka 11.00. Sonerennet strater først og deretter følger Finnmarksmesterskapet. Vi har 30 sekunders intervall på prologen.

Vi har endret sprintdistansen for noen av klassene i forhold til det som var satt opp i innbydelsen. Endringene er oppført i skjemaet under.

Finnmarksmesterskapet sprint

FM sprint arrangeres for klassen fra 13 år og oppover. Samtlige deltakere vil gå en prolog, en semifinale og en A- eller B-finale.

Semifinalene settes opp ut fra resultatene i prologen. Under lagledermøtet fredag vil vi presentere hvilke plasseringer i prologen som plasseres hvor i de ulike semifinaleheatene.  For å skape mer spenning i heatene, setter vi sammen aldersklasser med lik løypelengde til felles heat. Det vil selvsagt fortsatt kåres en kretsmester i alle de oppsatte aldersklassene.

De sammenslåtte klassene for semifinale- og finaleheatene er:

Den første halvdelen av løperne som går i mål i et heat går videre til A-finalen, mens den andre halvdelen går til B-finale. Det skal alltid være partall med løpere i A-finalen.

I fordelingen mellom A og B-finaler tas det ikke hensyn til hvilken aldersklasse utøverne stiller i. For eksempel kan semifinaleheatene for 13 og 14-årsklassen ende med at en av 13-åringene havner i A-finalen, mens de øvrige 13-åringene havner i B-finalen. Da er 13-åringen som havnet i A-finalen sikret gull og kretsmestertittelen før finalen, mens de to første i mål av 13-åringene i B-finalen får sølv og bronse i klassen.

Sprint sonerenn

Aldersklassene fra 8-12 år deltar ikke i Finnmarksmesterskapet og går sonerenn. Utøverne mellom 8 og 10 år vil bare gå prologen på 450 meter og ikke noen heat etterpå.

For utøverne i 11- og 12-årsklassen vil det først være en prolog og deretter ett heat. De vil gå klassevise heat uten sammenslåing.

Kategorier
Nyheter

Velkommen til FM 2022 på Sandnes

På vegne av Finnmark skikrets ønsker Sandnes Idrettslag og Sør-Varanger kommune velkommen til Finnmarksmesterskapet på ski for 2022. Mesterskapet skal gjennomføres helga den 21. – 23. januar 2022 i Sandnes Idrettspark

Det skal arrangeres sprint i fristil lørdag 22. januar med første start klokken 11.00, og klassisk fellesstart langdistanse søndag 23. januar med første start klokken 10.00.

NB: Merk at starten på søndag er fremskyndet til klokka 10.00.

Påmelding

Finnmarksmesterskapet er for utøvere fra 13 år og oppover. For utøvere som er 12 år eller yngre inviterer vi til sonerenn, med samme konkurranseform som for Finnmarksmesterskapet.

Påmelding Finnmarksmesterskapet sprint lørdag 22. januar.

Påmelding sonerenn sprint, lørdag 22. januar.

Påmelding Finnmarksmesterskapet langdistanse søndag 23. januar.

Påmelding sonerenn langdistanse, søndag 23. januar.

Oversikt FM-løypene

Stadion i Sandnes Idrettspark, mars 2021.

Temperaturen i Sandnes Idrettspark nå.

Last ned innbydelsen for mesterskapet her:

Slik vil stadion-oppsettet bli.

Program

Overnatting

Sandnes Idrettslag tilbyr overnatting på Tschudi sin brakkerigg like ved Kirkenes sentrum, med flott utsikt over byen. Her får dere leie enkeltrom til 450,- kroner per person per døgn. Frokost er inkludert i prisen. Det er også badstu på bygget som beboerne kan benytte.

Tschudi-riggen er nå dessverre fullbooket. Se i innbydelsen for de avtalene vi har gjort med hotellene i Sør-Varanger for overnatting under mesterskapet.

Les mer om tilbudet vårt på Tschudi-riggen her.

Smøretelt

Varanger kraft har gitt oss muligheten til å låne den oppvarmede plasthallen deres. Den ligger ved det gamle idrettshuset til Sandnes, rundt hundre meter fra FM-løypene og rundt 300 meter fra skistadion. Se kart nederst på siden.

For å booke seg en plass her må du sende en e-post til ski@sandnesil.no.

Pris: 300,- kroner per klubb.

Matservering

Det vil være kafé på Sandnes Idrettshus under mesterskapet, med enkel servering. Den planlagte banketten lørdag kveld må dessverre utgå på grunn av corona-restriksjoner.

Sandnesbakken Alpinsenter

Sandnes Idrettslags alpinsenter ligger i tilknytning til skiarenaen og vil åpne så snart skirennet er ferdig begge dager.

Les mer om Sandnesbakken her.

Her finner du stadion

Sandnes Idrettspark er beliggende på Sandnes, rundt 8 kilometer sør for Kirkenes sentrum. Ta av mot Bjørnevatn fra E6 i krysset ved Esso og CirkleK. I Langfjordkrysset følger du skilting mot Langfjorden og Kirkenes Snowhotel. Etter rundt 300 meter, ved Antons Hagesenter, tar du av til høyre og følger veien rett frem helt til du møter stadion.

Rennleder for FM 2022 er Jonas Sjøkvist Karlsbakk
Tlf: 913 96 943
E-post: ski@sandnesil.no

Se løypekartene for Sandnes Idrettspark

Kategorier
Nyheter

Overnatting på Tschudi-riggen

RIGGEN ER NÅ FULLBOOKET.
Tschudi Shipping Company har stilt boligriggen sin til disposisjon under Finnmarksmesterskapet. Her er det 45 enkeltrom, med egen dusj på hvert rom. Prisen er 450,- kroner per person i enkeltrom inklusiv frokost.

Riggen ligger rett ovenfor Kirkenes sentrum og ca 8 kilometer fra Sandnes Idrettspark. I tillegg til 45 enkeltrom, er det stort felleskjøkken, fellesstue og felles badstu i første etasje.

Alle rom har oppredde senger og håndkle, så dette slipper dere å ta med.

Det vil også bli tilbud om middag her både fredag og lørdag kveld. Vi vil organisere spisetid mellom de ulike klubbene, slik at det ikke blir for trangt i spisesalen.

Vi vil komme tilbake med pris per person for middagene. Under ser dere flere bilder av boligriggen.

Spisesal med kjøkken

Felles stue
Et av enkeltrommene, Dusj inn til høyre.
Kategorier
Nyheter Sandnesbakken

Åpningstider og priser Sandnesbakken

Alpinbakken har åpent hver tirsdag, onsdag, lørdag og søndag.

Åpningstider ved normal drift.

MandagStengt
Tirsdag17.00 – 20.00
Onsdag17.00 – 20.00
TorsdagStengt
FredagStengt
Lørdag11.00 – 16.00
Søndag11.00 – 16.00

Kortpriser 2023/2024-sesongen

KorttypeBarnVoksne (fra 16 år)
Kortmappe30,- (Inkl. mva.)
Enkelttur30,- (inkl. mva.)30,- (inkl. mva.)
Kveldskort (tirsdag/onsdag)130,- (inkl. mva.)130,- (inkl. mva.)
Dagskort (lørdag/søndag)160,- (inkl. mva.)160,- (inkl. mva.)
Månedskort1200,- (inkl. mva.)1400,- (inkl. mva.)
Månedskort SIL-medlem1100,- (inkl. mva.)1300,- (inkl. mva.)
Sesongkort 2100,- (inkl. mva.)2300,- (inkl. mva.)
Sesongkort SIL-medlem1900,- (inkl. mva.)2100,- (inkl. mva.)
Bakkeleie
Oppstart3500,- (inkl. mva)
Timepris2500,- (inkl. mva)