Kategorier
Nyheter Orientering

Resultater treningsløp på Langøra

 

o_lop_KIF

O-gruppa i KIF arrangerte 25. juni orienteringsløp i terrenget mellom Langøra og Elvenes. Terrenget innbydde til god fart og variert orientering. 15 løpere stilte til start.

Kategorier
Nyheter

Akvaplan-Niva merkeprosjekt er avsluttet.

akvaplan_laksemerking

Merkeprosjektet til Akvaplan-Niva på sjøørret og laksesmolt ble sammen sine forkere og undertegnede avsluttet 29.06.14. Det antall sjøørret som var ønsket ble merket 29 sjøørret med vekt mellom 0.5 til 1.5 og en fin sjørøye på 1.9kg. Det ble også fanget 6 laks 2-4kg alle ble satt ut med en gang. Det ble ikke helt den fangsten på smolt som forventet kun 30 og målet var 60, det var nok godt over 100 smolt i fella men de fleste var under minstemål for å bli merket dvs. 140-150mm lang. All merket fisk skal settes tilbake i elva, om fisken dør under kjøring og avkroking ber vi at merket blir levert til oss i fiskeutvalget. Merket er sydd inni buken på fisken og ser ut som er liten svart synlinder på 40mm.

Kategorier
Nyheter Orientering

KIFs turorientering 2014

turorientering_2014

Prøv turorientering du også. En fin aktivitet for hele familien for å komme seg ut i skog og mark og gjøre noe morsomt sammen.

Kategorier
Nyheter Orientering

Resultater ukas O-løp

Orienterings-postMed mange poster i småkuppert terreng ble det en del bomming på de aller fleste da 20 løpere deltok i treningsløpet til SIL på Abborvatn-kartet på onsdag.

Kategorier
Nyheter Ski

Resultater fra vårens siste løpskarusell

lopskarusell_13
Bilde fra løpskarusellene 2013

Mandag 16. juni ble løpskarusellene for våren avrundet. Bare 45 løpere denne uka, men snøværet får ta sin del av skylda for at oppmøtet ikke ble som tidligere i vår.

Kategorier
Nyheter

Akvaplan-niva forsker på Sandneslaksen

fiskefelle_02
Guttorm og Jenny fra Akvaplan Niva monterte fella.

For å finne ut hvor mange laks og sjøørett som kommer tilbake til Sandneselva etter noen år i sjøen har Akvaplan-niva montert ei fiskefelle i elva. Målet er å fange rundt 50 laks og sjøørretsmolt som skal merkes og overvåkes.

Kategorier
Nyheter Orientering

Postfest ved Abborvatn på onsdag

samlingsplass_T-lop
Samlingsplass er lagt på høyden like ved toppen av Nybrottsveien, som markert på kartet. Det blir merking fra riksveien.

Førstkommende onsdag klokken 18.00 arrangerer Sandnes IL treningsløp i orientering på Abborvannkartet. Det blir den reneste postfesten, med hele 18 poster på den 5,5 kilometer lengste løypa.

Kategorier
Fotball Nyheter

Sankthansdugnad på gressbanen.

Sandnesbanen_sandnesturneringen_web
(Foto: Bernt Nilsen)

Bli med og feire sankthansaften på gressbanen med SIL sin fotballgruppe og så bruker vi samlingen til å få gjort viktige utbedringer av banen. Etter dugnaden griller vi og koser oss.

Kategorier
Nyheter

Sandneselva blir filmsett i sommer

reinfilm_ny
Gjengen fra Rein film er Mathis S. Mathisen (t.v.), regissør og Bjørnevatngutt Aleksander O. Korsnes og Sveinung Svendsen. (Foto: Rein Film)

I sommer blir det ikke bare fisk å finne i Sandneselva. I Hallonenkulpen kan du plutselig møte på et helt filmcrew fra Rein Film, med fiskestenger, laks, grensestolper, våpen, uniformerte soldater og lyskastere i alle retninger.

Kategorier
Idrettsparken Nyheter

Blir dette Sandnes flotteste garasje?

idrettshuset_garasje

Skal SIL-huset bli Sandnes største og flotteste garasje? Kanskje skal det rehabiliteres? Eller skal det selges fortest mulig? Bli med og tenke høyt om utviklingen av Sandnes Idrettspark når vi holder befaring i anlegget førstkommende tirsdag 17. juni klokka 18.00.