Resultater KM lang orientering

KM_lang_01
Starten går for Espen Aarnes PH (nærmest), Jan Arne Jerijervi SIL, Sigrid Renna KIF og Thea Regina Våga SIL.

Et nydelig vær dannet en fantastisk ramme da Sandnes IL arrangerte kretsmesterskap i orientering lørdag 17. august på Bjørnsundhøgda i Pasvikdalen. Alta O-lag tok med seg flest gull hjem, men noen lokale gullvinnere ble det også. Se vedlagte resultatliste.

Last ned resultatlisten – KM lang 2013 

24 deltakere i et orienterings-KM er nok under hva vi burde forvente, men det er ikke annet å gjøre enn jobbe videre for å sikre bedre rekruttering. For det er liten tvil om at fraværet av løpere i de yngste klassene er det mest kritiske. Samtidig fortjener Alta O-lag skryt for det gode arbeidet som gjøres med rekrutteringa der om dagen. Å stille som største klubb i et mesterskap i motsatt ende av fylket er intet annet enn imponerende!

KM-orientering2013_faksimile
Faksimile fra Finnmarken, mandag 19. august.

 

I H19 ble det hele 7 deltakere etter at noen eldre løpere valgte å delta i H19 for å få løpe den lengste distansen på 7,3 kilometer. Soleklar vinner ble Thomas Frost fra Alta O-lag som kom i mål på 53.58, hele 24 minutter foran nummer to Espen Aarnes fra IL Pasvik Hauk med Frank Fiskebeck fra SIL på tredjeplass.

Det ble lange 7,3 kilometer for mange av deltakerne, ikke minst siden terrenget i Pasvikdalen ikke tillater noe slurv med orienteringen. I det flate skogkledte landskapet skal du ikke miste kontrollen over omgivelsene lenge før du har mistet kontrollen fullstendig. Så det ble mye roting på enkelte, men det er når orienteringen er på sitt mest krevende at det også er veldig gøy å holde på.

Et annet meget bra resultat ble levert av Jan Arne Jerijervi fra arrangørklubben SIL som løp inn til seier i H45 og soleklar bestetid på 5,1 kilometeren med 47.01. Også Kurt Våga fra SIL fikk med seg et KM-gull hjem med seieren i H35.

Våre sponsorer