Vått og vilt i Midtsommersprinten

midtsommersprint_01

Det ble en overraskende våt affære for deltakerne i årets Midtsommersprint orientering, siden løypa gikk på kryss og tvers av Sandneselva opptil flere ganger. Raskeste mannlige «O-svømmer» ble Espen Aarnes fra Pasvik Hauk, mens Agnethe Eliseussen ble den raskeste kvinnelige «O-svømmeren». Men den virkelig dramatiske kampen foregikk i hundremeterskogen….

Se resultater fra Midtsommersprinten 2010

For det ble etter hvert mye kaos i hodet til de 28 deltakerne på årets Midtsommersprint. For her var det intet mindre enn tre starter og tre målganger i ett og samme løp. Og som om det ikke var nok måtte de plutselig snu kartet og finne 8 poster innenfor et lite avgrenset område også. Treffende nok kalt Hundremeterskogen av arrangørene. Det var SILs Jørgen Sæternes Ulvang og Audun Jerijervi Strøm som hadde laget løypene, mens Jonas Sjøkvist Karlsbakk stod for pratinga og skrivnga.

For noen gikk turen i hundremeterskogen som en lek, blant annet for Bjørn J. Field fra Stord IL. For tiden gjør han sin plikt for landet på GSV, men på fritiden er han helt rå på orientering i hundremeterskoger. For i den andre delen av løypa rotet Bjørn seg voldsomt bort på 5. post og havnet langt ned på resultatlista for hele løpet, men på spesialrunden nådde selv ikke Pasvik Hauks store sønn, Espen Arnes, han til de søkkvåte anklene.

Vant sitteunderlag
Dermed vanker det et flott sitteunderlag med innlagt elektrisk varme i (!) til Bjørn, som var vinnerpremien i skogen. Det kan jo være noe å ha med i sekken på neste øvelse.

I Hundremeterskogen var det like artig å se unge Cate Ryeng fra Sandnes IL herje med de veletablert aldrende O-herrer som frekventerer kommunens treningsløp. Med 7:04 hadde hun fjerde beste tid av samtlige her .

Villfaren klubbleder
I hovedløpet var det ikke uventet nevnte Espen Aarnes som tok seieren, foran en formsterk Kurt Våga fra Sandnes IL. Klubben venter seg store ting av denne gutten utover sesongen. Artig var det også å se selveste klubbdirektør Frode Buarø imponere i elveorientering. Dog må det skytes inn at vi tro Agnete Eliseussen hadde en kraftig finger med i spillet og dro han inn til en god tid. Agnethe ble dermed også beste kvinnelige løper i Midtsommersprinten.

Hva så med alle de som ikke taklet stresset og de mange postene. Disse løperne som har sanket gull og heder for sine respektive klubber, men som i dag møter veggen når postantallet og kaoset stiger. Dagens mest uheldige var uansett Trine Sæternes som løp sitt livs elveorienteringsløp, og halset seg mot mål, bare for å legge brikken på feil bukk og dermed nulle ut den flotte sluttida si. Arrangørene tar litt selvkritikk for å ikke ha sikret at slikt ikke kunne forkomme, men vi overdriver ikke selvkritikken…

midtsommersprint_02
Ole Dæhlen i KIF jubler etter en glimrende fjerdeplass.

Våre sponsorer

[gs_logo]