Slik legger vi opp FM-sprinten

Med få deltakere kan det være utfordrende å legge til rette for tette og intense dueller, slik sprintrenn helst skal ha. Derfor har vi jobbet med å finne en form på sprinten som vi tror vil gjøre det til en artig opplevelse for alle.

Lørdag 22. januar gjennomfører vi FM sprint i Sandnes Idrettspark. Første prologstart er klokka 11.00. Sonerennet strater først og deretter følger Finnmarksmesterskapet. Vi har 30 sekunders intervall på prologen.

Vi har endret sprintdistansen for noen av klassene i forhold til det som var satt opp i innbydelsen. Endringene er oppført i skjemaet under.

Finnmarksmesterskapet sprint

FM sprint arrangeres for klassen fra 13 år og oppover. Samtlige deltakere vil gå en prolog, en semifinale og en A- eller B-finale.

Semifinalene settes opp ut fra resultatene i prologen. Under lagledermøtet fredag vil vi presentere hvilke plasseringer i prologen som plasseres hvor i de ulike semifinaleheatene.  For å skape mer spenning i heatene, setter vi sammen aldersklasser med lik løypelengde til felles heat. Det vil selvsagt fortsatt kåres en kretsmester i alle de oppsatte aldersklassene.

De sammenslåtte klassene for semifinale- og finaleheatene er:

Den første halvdelen av løperne som går i mål i et heat går videre til A-finalen, mens den andre halvdelen går til B-finale. Det skal alltid være partall med løpere i A-finalen.

I fordelingen mellom A og B-finaler tas det ikke hensyn til hvilken aldersklasse utøverne stiller i. For eksempel kan semifinaleheatene for 13 og 14-årsklassen ende med at en av 13-åringene havner i A-finalen, mens de øvrige 13-åringene havner i B-finalen. Da er 13-åringen som havnet i A-finalen sikret gull og kretsmestertittelen før finalen, mens de to første i mål av 13-åringene i B-finalen får sølv og bronse i klassen.

Sprint sonerenn

Aldersklassene fra 8-12 år deltar ikke i Finnmarksmesterskapet og går sonerenn. Utøverne mellom 8 og 10 år vil bare gå prologen på 450 meter og ikke noen heat etterpå.

For utøverne i 11- og 12-årsklassen vil det først være en prolog og deretter ett heat. De vil gå klassevise heat uten sammenslåing.

Våre sponsorer