Munkeferden 2013

Den 34 kilometer lange Munkeferden over fjellet fra Sandnes til Neiden er et av kommunens mest tradisjonsrike skirenn. Munkeferden 2013 går søndag 24. mars.

Se resultater fra Munkeferden 2013 her

Les invitasjonen til Munkeferden 2013 her

Løpet arrangeres vanligvis i månedsskiftet mars-april, med et mål om å krysse fjellet fra Sandnes til Neiden. Påmelding er vanligvis ved Sandnes Idrettshus på morgenen løpsdagen. Deretter er det bare å bevege seg til start ved parkeringsplassen ved gravstedet i Sandnesdalen.

Hard stigning
Løypa følger Sandneselva et godt stykke innover dalen, før utøverne må bryte vestover og opp på fjellet. Det byr på noen kilometer med stigning som kan være en utfordring dersom grunntreninga ikke er helt der den burde være. Det viktige er uansett å finne sitt tempo og da kommer alle seg opp også den bakken. Til slutt går stigning over i unnabakke og du kan stupe ned i Korsdalen mot Munkeelva.

Minimunken
Ved ankomst Munkelv bro møter du på de som ikke våger seg på den fulle distansen og går den 7 kilometer lange Minimunken. Sammen med minimunkerne bryter du løs på dagens andre harde stigning når du skal over Bordevarre mot Neiden. På toppen kan du skue flere titalls kilometer vestover der du lar skiene løpe for seg selv nedover mot Neidenelva. Det hele avsluttes med en relativt heftig unnabakke den siste bratte kneika ned på Neidenelva, hvor Røde Kors naturlig nok alltid har et team stående klar.

Sjarmøretappen
I det du når elveisen kan du se målgangen ved Fossheim skole og alle krefter du har igjen brukes til en stildemonstrasjon i herlig diagonalgang over det perfekt preparerte skisporet over Neidenelva. På skolen er det alltid kiosk og det blir trekning av premier på startnummerne.

Vel møtt til Munkeferden 2013 søndag 24. mars!

SVA Trykk pdf

Last ned resultatene fra Munkeferden 2012

Se innbydelsen til fjorårets Munkeferd.

Ett svar til “Munkeferden 2013”

Legg igjen en kommentar