O-løp ved Skafferhullet

sovjetisk_minnesmerke

Med start noen hundre meter fra russlandsgrensa skal du ikke bomme særlig mye på postene før du ramler inn i grensesona under KIF sitt treningsløp i orientering onsdag 26. juni. Start er som alltid klokken 18.00.

Dessverre har ikke løypelegger Harald Sunde klart å skaffe oss spesialtillatelse til å krysse sovjetgrensa, som det noe historiske Brynvannskartet opplyser oss at vårt naboland heter. Start er fra det Sovjetiske minnesmerket når Kirkenes IF inviterer til orienteringsløp onsdag 26. juni klokken 18.00. Et historisk løp og en spennende affære ifølge løypeleggeren siden det skal være første gang at det gjennomføres et løp i denne delen av Brynevannskartet.

Det er lagt ut poster til tre løyper:  Nybegynner løype, kort løype og lang løype.
Nybegynnerløypa blir stort sett å følge stier, kraftlinjer og andre tydelige ledelinjer, mens de andre løypene naturlig nok blir mer krevende.

Flere av postene er lagt til gamle krigsstillinger og deler av løpet vil gå ganske nært grensa. Løypelegger Sunde kan også love store naturopplevelser i det flotte terrenget i åsene rundt Boris Gleb. I løpet av løypeleggingene ble det observert to ryper og en hare i solskinnet i den glissne blandingsskogen.

Alle orienteringsløpere fra fjern og nær ønskes velkommen til Skafferhullet og det Sovjetiske Minnesmerket til treningsløp. For å komme til start: Følg E105 mot Storskog. Ved Elvenes tar du av til Skafferhullet og så følger du anvisning til det Sovjetiske minnesmerket. Det vil være merket vei med orienteringsposter fra Bjørkheimkrysset på Hesseng.

 

Våre sponsorer

[gs_logo]