– Imponert og inspirert

Bror Sundstrøm leder NNM-komiteen når arrangementet går av stabelen i Kirkenes i 2013. Han var på Stokmarknes for å se og lære – og ble både imponert og inspirert.

Tekst og foto: Silje Nilsen, Vesteraalens Avis

Neste år kommer Sundstrøm til å ha samme rolle som Arild Fredriksen har hatt i Vesterålen, når Kirkenes og Omegn Skiklubb og Sandnes Idrettslag skal arrangere NNM. I helga var han på plass i Vesterålen for å følge egne utøvere – og å lære mest mulig om hvordan man kan avvike et så stort arrangement.

Se og lære
– Jeg er her for å se og lære. Det er større enn jeg trodde, sier han og ser seg rundt i Hadselhallen, der utøvere, frivillige og publikum strømmer til og fra. Å ha en varm hall rett ved stadion er til å bli misunnelig av.
– Utfordringa vår blir å tilpasse arrangementet vår infrastruktur.
Lørdag ga Sundstrøm, som bodde på Børøya, uttrykk for å være svært fornøyd.
– Dette ser ut til å gå veldig bra, sier han.

Masse ideer
– Har dere fått ideer?
– Ja, masse. Jeg synes de har brukt deler av lokalsamfunnet på en bra måte. Videregående skoler, med media, kokker og snekkerfag. Barnehagene er med, det har vært sang og kultur og egne heiaopplegg. Jeg synes de har vært flinke til å integrere lokalsamfunnet.
– NNM er mer enn sport, altså?
– Ja, og det er inspirerende.
Han regner med innrykk på mellom 800 og 1.000 i Kirkenes neste år.
– Det vil prege ethvert lokalsamfunn. Vi gleder oss og er i full gang.

Les NNM Vesterålens mesterskapsmagasin

Våre sponsorer