Kirkenes og Omegn Skiklubb

Kirkenes og omegn skiklubb ble stiftet i 1990 og har i dag rundt 70 aktive, barn, ungdom og faktisk også noen få voksne. Lær mer om klubben i denne artikkelen.

Gå til KOS sin nettside

De voksne medlemmene i klubben er imidlertid langt mer delaktig på trener og organisasjonssiden. Rekrutt og juniorløperne har i vinter deltatt på ulike sonerenn i Finnmark og Finnmarsks- mesterskapet, juniorene på Norges-Cup renn, i Lygna, Trondheim og Holmenkollen med gode resulateter. Sesongen toppes med NNM 2012 på Stokmarknes og både utøvere og støtteapparat ser frem til flotte dager i Vesterålen.

KOS hadde inntil nylig ikke eget skianlegg, men har i løpet av de siste tre årene fått på plass et skileikanlegg like ved byen som er tilknyttet de kommunale skiløypene. Dette har gitt KOS muligheten til å styrke eget rekrutteringsarbeid med et anlegg som er veldig godt tilrettelagt for at barn og unge skal få oppleve gledene ved å gå på ski. Klubben jobber kontinuerlig med å utvikle skileikanlegget og aktiviteten der.

At arbeidet nytter ser skiklubben med all sin tydelighet under de ukentlige skikarusellene. Hver uke deltar det rundt 100 barn her, i en total serie av ni karuseller i 2012. Slås alle karusellene sammen er det nærmere 200 ulike barn som har deltatt på ett eller flere renn. Skikaruseller er bare ett av flere tiltak for å øke rekrutteringen til KOS. I løpet av sesongen har det vært arrangert Nissemarsj på ski, Solrenn, Ketil Ulvangs Minneløp, Verigasdilten og Skiferie, som er en ski-skole som ble gjennomført i vinterferien. KOS håper at dette arbeidet skal bidra til at Kirkenes beholder sin posisjon som en av de mest aktive skiregionene i Nord-Norge.

I tillegg har KOS tilbud til to av skolene i Kirkenesområdet om å få delta i skileikanlegget en dag av skoleskiuka, hvor de blant annet får prøve miniski. Fra Finnmark skikrets har KOS fått tildelt 95 par miniski, som skal benyttes til tiltak for barn der målet er å motivere flere til å komme seg ut på ski.

Denne vinteren har klubben også investert i en moderne sporsetter som er et supplement til kommunens løypemaskin. Alt arbeidet med løypekjøring gjøres på dugnad, og klubben har også en avtale med kommunen om å låne den kommunale tråkkemaskinen til løypekjøring på kveldstid. Den samme dugnadsånden vil være bærende når klubbens medlemmer bretter opp ermene for å se til at NNM 2013 i Kirkenes innfrir de høye forventningene som alle tilreisende har til slike mesterskap.

KOS ønsker alle NNM-deltakere velkommen til Kirkenes neste år!

Våre sponsorer