Skibroa fra NNM 97 rives

FIS-godkjenning av anlegget på Sandnes stiller nye krav til løypene. Den gamle skibroa ovenfor skistadion møter ikke lenger de kravene. I helga ble broa på Sandnes revet. Se video og bilder fra rivingen

Skibroa var stadions store stolthet da den ble tatt i bruk til forrige Nordnorske Mesterskap i Kirkenes, som ble arrangert i 1997. Siden den gang har broa kneiset over stadionområdet og vært et fast siktepunkt når vi har ventet på at løperne kommer inn igjen til stadion.

Brua måtte nå bort for at løypetraseen forbi stedet skal bli optimalt. For noen er dette kanskje vemodig, men anlegget blir jo et av de beste i landsdelen med god nærhet til publikum.

Det var en flott gjeng på rundt 14-15 personer fra arrangørklubbene SIL og KOS som ryddet stadion, fjernet kratt og skog samt rev og brente deler av brua. Til arbeidet fikk dugnadsgjengen god støtte fra en av NNM 2013 sine hovedsponsorer, entreprenørfirmaet Oscar Sundquist. Den gamle trebroa ble også til fin vinterbrensel for noen av de fremmøtte.Det er kommet 30cm snø i løpet av de siste dagene, så skuterne var og i gang med å tråkke deler av traseen. Dette lover bra for vinterens mesterskap.

Våre sponsorer

[gs_logo]