Sandnes Idrettshus stenges

idrettshuset_SIL

Sandnes Idrettshus har vært et samlingspunkt for bygda i et halvt århundre. Nå ser idrettslaget ingen annen løsning enn å stenge bygget. Målet er å erstatte det gamle huset med et nytt og moderne klubbhus.

Idrettshuset på Sandnes har vært et pengesluk for Sandnes Idrettslag de siste årene. Hvert år har det kostet klubben store summer å varme opp bygget i tillegg til øvrig vedlikehold. Inntektene på utleie har ikke vært i nærheten av å dekke dette. Nå har styret i SIL kommet til et veiskille. Enten må huset oppgraderes kraftig eller så må klubben stenge det ned og selge.

– Idrettslaget ønsker et nytt klubbhus ved gressbana, midt i sentrum for aktiviteten i laget. Vi kan ikke bruke opp mer av klubbmidlene på å vedlikeholde et hus som brukes veldig lite, når vi trenger disse pengene til å opprettholde den sportslige aktiviteten i gruppene. Vi ser derfor ingen annen løsning enn å stenge det før vinteren, sier klubbleder Stein Are Ulvang.

Om det blir åpnet igjen til neste år er uvisst. Går det som Ulvang ønsker så blir både huset og ikke minst den store tomta som det står på solgt. Et slikt salg vil bidra med viktig kapital til drømmen om et nytt klubbhus for Sandnes IL i skråningen ovenfor gressbana. En drøm som har ligget der i mange år allerede, ettersom det meste av idrettsaktiviteten foregår rundt gressbanen, skistadion og alpinbakken.

– Det hviler mye klubbhistorie i veggene på det gamle idrettshuset og det kjennes vemodig at vi nå må gå til et skritt som dette. Men vi kan ikke bygge en klubb på gamle historier og idrettshuset er i dag mer en belastning enn et samlingspunkt for klubben. Da er det bare en utvei. Da må vi stenge huset og heller bruke pengene vi sparer på å øke aktiviteten, sier Ulvang.

 

Våre sponsorer