Fortsatt for lite snø i Sandnesbakken

sandnesbakken_januar2013

Det hadde vært ekstremt artig å åpne Sandnesbakken snart, men snømengdene er foreløpig alt for små til at vi i det hele tatt kan vurdere åpning nå. DNB sitt planlagte Åpen Bakke arrangement søndag 20. januar er følgelig avlyst.

Ikke siden vinteren 2011 har vi hatt drift ved Sandnesbakken Alpinsenter. Det er mildt sagt håpløst og skyldes så klart fjorårets snøfattige vinter og årets like snøfattige vinter. Vi begynte jo høsten så bra med et skikkelig monstersnøfall i slutten av oktober, men så kom mildværet og smeltet bort det meste. Siden da har det knapt nok vært nedbør, til tross for stadige varsler om snøfall. Noen små snøfall har det vært og alt har blitt tråkket ned av enten skuter eller tråkkemaskin i alpinbakken. Likevel er det langt fra nok til å kunne tenke på åpning av bakken foreløpig.

På flere sentrale deler av bakken er snødekket veldig tynt og steiner stikker opp over alt. Ikke minst gjelder dette i selve heistraseen, hvor det enkelte steder ikke er snø i det hele tatt. Blant annet på toppen. Vi har satt opp flere snøskjermer for å forsøke å fange det lille som kommer, men det tar ikke bort behovet for langt mer snø.

Mest av alt skulle vi hatt snøproduksjon, men det er et prosjekt som fortsatt er under utvikling. Sandnesbakken har lite disponible midler og et begrenset inntektspotensial slik den drives i dag. Derfor kan ikke Sandnes Idrettslag gå inn i store investeringsprosjekter i alpinbakken som kan gå ut over andre aktiviteter i idrettslaget. Det blir neppe produsert snø i alpinbakken i vinter, men vi håper og tror at det prosjektet vi jobber med nå vil lede frem til at det kan produseres snø i alpinbakken til høsten.

Meld deg til dugnadshjelp!
Alt dette forutsetter at folk melder seg til dugnad dersom vi inviterer til det. Styret i Sandnesbakken er en liten gjeng som har begrenset med tid til å drifte en alpinbakke og alt den fører med seg av vedlikehold. Jo flere som blir med, dess mer kan vi få utrettet. Det er ingen begrensinger for hva som kan utrettes i Alpinbakken på Sandnes, men noen må utrette dette magiske. Det er der vi trenger din hjelp!!

Sør-Varanger kommune trenger i aller høyeste grad et tilbud som Sandnesbakken. Bli med  å sikre at heisen ikke bare fortsetter å rulle og gå, men at vi også kan utvikle traseene, få etablert et skiparkanlegg med hopp og rails og ikke minst at vi får på plass et organisert tilbud. Fremtiden for Sandnesbakken ligger i at vi klarer å etablere organisert aktivitet i bakken. Ei aktivitetsgruppe som kan skape en base for det lokale alpinmiljøet, med ressurspersoner som ønsker  å bidra til heisen utvikling.

Vi trenger et større synlig lokalt engasjement for Sandnesbakken. Vi vet det finnes mange der ute som er opptatt av at Alpinbakken skal leve videre. Nå trenger vi dere mer enn noen gang før!

Bli med og skap aktivitet i Norges østligste alpinsenter!

Om dere ønsker å bidra i alpinbakken, ta kontakt med styreleder Jonas Sjøkvist Karlsbakk.
epost: alpint@sandnesil.no
Tlf: 913 96 943

 

Våre sponsorer