Kategorier
Nyheter Sandnesbakken

Sandnesbakken søker heisførere

Sandnesbakken søker etter heisvakter for sesongen 2022/2023! Kan DU hjelpe oss? Søk nå, og få deg deltidsjobb i Øst-Finnmarks soleklart mest populære alpinbakke. 

Sandnesbakken er i full drift fra helga av og trenger flere heisvakter. Kunne du tenke deg en deltidsjobb i bakken for å gi de fartsglade et viktig aktivitetstilbud 

Vi trenger noen som kan passe på at alle følger sikkerhetsreglene i bakken, passer på at heisen går jevnt og trutt, sjekke at alle har betalt og hjelpe nybegynnere slik at de kommer seg på heisen.

Bortsett fra det så må du selvsagt også holde god fyr i bålet og skape skikkelig go-stemning på sletta. 

Krav til dine kvalifikasjoner: 

  • Har sertifikat for snøskuter og kunne håndtere denne.
  • Være i stand til å starte en skiheis og ikke minst kunne holde den i drift
  • Klarer å rette å fikse feilen når heisen av ulike årsaker stopper.
  • Kunne følge planen du har lært på førstehjelpskurset under opplæringen, for å gi førstehjelp og trygg transport ned fra bakken dersom skikjørere skader seg. 
  • Kunne opptre med ro og beherskelse når 100 skikjørere lurer på hvorfor du ikke får start på heisen igjen….
  • Være en sosial person som er glad i andre mennesker, siden dette også er en servicejobb. 
  • Være glad i turer i skog og mark, siden du må oppholde deg mye ute i kaldt vintervær.
  • Ønsker at Sandnesbakken skal være en fin plass å være for store og små. 

Alle som skal være heisvakter gjennomgår opplæring med driftsleder. Det blir også gjennomført et felles førstehjelpskurs for heisvaktene, med fokus på ulike relevante skiskader.

Føler du at du oppfyller kravene til å være Sandnesbakkens kommende “Heisvakt of the Year”, sender du enten en e-post til leder i Sandnesbakken, Jonas Karlsbakk. 

Dette er lønnet arbeid, med lønn etter avtale. Bakken er normalt åpen tirsdag og onsdag på kveldstid og lørdag og søndag på dagtid. I vinterferien og påska har vi vanligvis litt endrede åpningstider. Hvor mye dere skal jobbe avtaler vaktene seg imellom. 

Søk nå! Vi trenger deg i bakken.

Mvh
Jonas Karlsbakk
Tlf: 913 96 943
E-post: alpint@sandnesil.no 

Kategorier
Aktiviteter Sandnesbakken

Alt om Sandnesbakken

Sesongåpning 2023: Lørdag 7. januar.

Sandnes Alpinsenter, eller Sandnesbakken som de fleste kaller den, er Norges østligste alpinanlegg og ligger 10 kilometer sør for Kirkenes sentrum i Finnmark. Anlegget åpnet i desember 2002. Vi har en 650 meter lang renntrase med 125 meter høydeforskjell, og en 500 meter lang heis fra Doppelmayr. I tillegg er det hugget ut en kortere trase mellom heisen og hovedtraseen.

Bakken er utstyr med flomlysanlegg og i bunnen av bakken er det også satt opp ei teknisk bu. Denne fungerte opprinnelig som varmebu, men etter at nye Sandnes Idrettshus ble åpnet i oktober 2020 har vi flyttet kiosken og varmebua hit.

Heisen eies og drives av Sandnes Idrettslag og inntektene går til drift og utvikling av alpinheisen og til drift av idrettslaget.

Det er påbudt å bruke hjelm for alle som tar heisen i Sandnesbakken. 

Kategorier
Nyheter Sandnesbakken

Åpningstider og priser Sandnesbakken

Alpinbakken har åpent hver tirsdag, onsdag, lørdag og søndag.

Åpningstider ved normal drift.

MandagStengt
Tirsdag17.00 – 20.00
Onsdag17.00 – 20.00
TorsdagStengt
FredagStengt
Lørdag11.00 – 16.00
Søndag11.00 – 16.00

Kortpriser 2023/2024-sesongen

KorttypeBarnVoksne (fra 16 år)
Kortmappe30,- (Inkl. mva.)
Enkelttur30,- (inkl. mva.)30,- (inkl. mva.)
Kveldskort (tirsdag/onsdag)130,- (inkl. mva.)130,- (inkl. mva.)
Dagskort (lørdag/søndag)160,- (inkl. mva.)160,- (inkl. mva.)
Månedskort1200,- (inkl. mva.)1400,- (inkl. mva.)
Månedskort SIL-medlem1100,- (inkl. mva.)1300,- (inkl. mva.)
Sesongkort 2100,- (inkl. mva.)2300,- (inkl. mva.)
Sesongkort SIL-medlem1900,- (inkl. mva.)2100,- (inkl. mva.)
Bakkeleie
Oppstart3500,- (inkl. mva)
Timepris2500,- (inkl. mva)
Kategorier
Nyheter Sandnesbakken

Store lille Sandnesbakken

Sandnes alpinsenter er ikke stort, det er ikke høyt, men til fantastisk stor glede for veldig mange.

Jeg vet ikke hva som bestemmer hva et fjell er. Nordvestlandet, Jotunheimen og Alpene har jeg sett stige rakt opp fra dalbunnen som et massivt monument i granitt. Fra vinduet i en Airbus-maskin så jeg endatil Himalaya i det fjerne en gang, men likevel.

To steinkast og ett Wirkolahopp fra riksvei 885 mot paddeflate Pasvikdalen, der ligger vårt fjell. Sandnes alpinsenter. 110 gyldne høydemeter delt opp i to heng, avbrutt av et flatt parti midt i mellom. Det er ingen som har målt helningsvinkelen på det flate partiet, men skiene fortsetter å gli bare vi setter dem i retning varmestua i bunnen. Et stavtak eller to hjelper likevel godt på.

Tjueåtte sekunders ferd og femten flotte svinger etter at vi forlot toppen, står vi i bunnen ved Doppelmayrheisen igjen. En heis finansiert gjennom tippemidler, noen kommunale kroner og en solid dose dugnadsånd. Den går tregt heisen vår. Fem minutter opp, tjueåtte sekunder ned. Men den går oppover.

Ikke akkurat Chamonix..
Så sitter jeg der i varmestua en tidlig vinterdag i mørketida og gløtter på mitt nyinvesterte sesongkort. Det er bilde på, men det står ikke Hemsedal, Røldal, Oppdal eller Chamonix ved siden av. Det står Sandnes alpinsenter. Den olympiske susen over vårt alpine mekka er ikke plagsom. Med gode minner fra fjellsider hvor nedfarten faktisk varer lenger enn et billig reklameinnslag, kan man kanskje stille seg spørsmålet: Hva gjør jeg egentlig her?

Svaret er så enkelt som det er sagt. Tar man en passer, setter spissen i Kirkenes og drar sirkelen ved nærmeste skisenter, vil passeren få den samme formen som de fleste høydedrag i Kirkenes nærområde. Langstrakt og svakt bulende. Men i mangelen på skisenter som får skiskribenter til å endevende sitt repertoar av euforiske pudderstrofer, kan vi ikke sette oss ned og drømme om skibakken som aldri kommer. Moder jord stanset jobben i Troms, og glemte bort Kirkenes da hun foldet jordskorpa på vårt fennoskandiske skjold i nord. Det får vi Kirkenesværinger bare leve med, men vi lever godt. Vi har tross alt våre 110 meter mot Sandneshimmelen. Så selv om skifantaster flest knapt ofrer den geologiske krusningen ved Langfjorden et blikk, er det mer enn nok til en ettermiddags moro for alpedrømmere ved russergrensa.

Verdens beste bakke
Det er i nøden at fanden spiser fluer, heter det. På Sandnes kan vi gjerne tilføye at fluer smaker drivende godt på solskinnsdager. For når snøen har lavet ned siste døgn, og bjørkestubbene i vårt femsvingers offpisteparadis vest av Doppelmayrheisen ikke lenger vises. Ja, da blåser det en bris av alperus over Sandnesbakken. De fem lange minuttene i sakte film opp heisen har ikke tatt fra deg motet. For der står du endelig klar på hengkanten. Snøen er lett og fin og du lar plankene gli ut i det hvite havet. Sekunder senere kjenner du trykket i lår og legger når skiene spenner seg mot første sving.

Og akkurat der, i de fem svingene på åtte sekunder av tjueåttesekundersbakken på Sandnes, så glemmer vi at det ikke står Kitzbühel eller St. Anton på heiskortet du har festet til den historiske mappen i en strikk rundt høyre arm. I mitt hode er jeg i disse sekundene i verdens beste skibakke. Så får det heller våge seg at virkeligheten trenger seg frem i sjette sving og fem nye minutter med Doppelmayr venter.

Det er tross alt ganske mange av oss der ute som har vokst opp eller bodd ved en av geologiens mange krusninger. Alternativene har følgelig ikke vært mange. Da vet du at vi ikke trenger kvasse tinder og 60 graders helning for å ha det gøy på ski. Et par heng, litt godvilje og masse snø hjelper lenge det. Har du i tillegg 110 høydemeter er det jo bare velstand.

Om jeg vil anbefale deg å ta turen til Sandnes for å prøve skibakken? Jeg kan sikkert skrive opp 20 andre og meget gode grunner til å besøke Kirkenes og Sør-Varanger, enn skibakken. Men kommer du forbi en snøværsdag og har et par ski i handa, så stikk innom da. Det er overraskende mye moro i fem sekunders pudderrus.

Kategorier
Sandnesbakken

Bli med på alpinkarusellen 2018

Sandnes Idrettslag ønsker alle som finner glede i å stå på ski eller brett i unnabakke velkommen til Sandnesbakken tirsdag 13. mars til alpinkarusell. Karusellen koster 50,- kroner per gang.

Kategorier
Sandnesbakken

Alpinheisen er i drift

Start ski- og brettpreppinga så fort som råd: Lørdag 10. februar åpner Sandnesbakken for 2018-sesongen. 

Kategorier
Nyheter Sandnesbakken

Vi trenger flere frivillige i Sandnesbakken

Fjorårssesongen var lang, god og med mye snø, men for Sandnesbakken ble det underskudd fordi aktiviteten over tid var for liten. Derfor trenger vi flere folk i dugnad denne sesongen for å holde liv i alpinbakken vår. 

Kategorier
Nyheter Sandnesbakken

Åpningstider Sandnesbakken i påska

Lurer du på hva du skal bruke påska til. Ta deg en tur i Sandnesbakken. Her finner du åpningstidene. 

Kategorier
Nyheter Sandnesbakken

Klart for årets alpinkarusell

Sandnes Idrettslag ønsker alle som finner glede i å stå på ski eller brett i unnabakke velkommen til Sandnesbakken onsdag 8. mars til Telenor Alpinkarusell. Karusellen koster 50,- kroner per gang.

Kategorier
Nyheter Sandnesbakken

Vinterferie i Sandnesbakken

Foto: Bengt W. Siiri

Sandnesbakken kjører heisen på dagtid i vinterferien. Åpent onsdag og torsdag fra 11.00 – 15.00, i tillegg til vanlig åpning på lørdag og søndag.