FIS-godkjent skistadion på Sandnes

tourdekos_09

FIS-godkjenning av løypene på Sandnes er nå så godt som i boks og bare papirarbeidet i FIS gjenstår. Dermed er en av de viktigste faktorene på plass for å sikre et topp Nordnorsk mesterskap i Kirkenes for alle utøvere.

Sandnes Idrettslag, som eier Sandnes Idrettspark, har jobbet i en årrekke for å få oppgradert stadion til de kravene om stilles til moderne arenaer. Et ukjent antall dugnadstimer er lagt ned av veldig mange ressurspersoner på Sandnes for å få stadion i den stand den har i dag.

Stor takk
– Som leder av Sandnes Idrettslag vil jeg rette en stor takk til alle de som har stått på for å komme i mål med dette anlegget. Det gjelder fra de som har tatt seg av papirmølla med søknader og økonomi, til alle de som har sagd ned skog, ryddet løyper, kjørt bort stein og jobbet utrettelig med å få anlegget ferdig. Jeg er stolt av å kunne presentere dette anlegget for årets deltakere i Nordnorsk Mesterskap, sier Frode Buarø som er leder i SIL.

Inn mot sesongen har det stått igjen noen få utbedringer i anlegget og løypeprofilen har blitt justert noen ganger. I dette arbeidet har det vært et nært og godt samarbeid mellom Sandnes Idrettslag og Oddmund Bakken for å få en god nok profil. For Buarø var det befriende å få e-post fra Bakken i forrige uke der han endelig kunne bekrefte at de har sett gjennom de siste oppdateringer av løypene.

NM og World Cup?
Alt er nå tipp topp og papirene på at anlegget kan godkjennes vil sendes til FIS i løpet av den kommende uken. Innen en måned vil SIL få tilbakesendt den offisielle godkjenningen og dermed kan SIL invitere til alle former for internasjonale skirenn.

– Joda, vi kan invitere til NM og World Cup renn nå. Jeg tror uansett vi skal ha all fokus på det kommende NNM og ikke tenke så mye på hvordan vi skal utnytte anlegget i fremtiden utover daglige breddearbeidet i idrettslaget. Vi er en liten organisasjon i et lite lokalmiljø og må legge ambisjonene deretter, men hvem vet hva vi finner på i fremtiden, avslutter Buarø.

Våre sponsorer

[gs_logo]