Fant frem med kart og kompass

finnfram_02

Nærmere 80 store og små deltok da Orienteringsgruppa til Sandnes Idrettslag arrangerte Finn Fram dagen på onsdag 30. mai. -Fantastisk artig at så mange ønsker å prøve orientering, sier Trine Sæternes i Sandnes Idrettslag. Se resultater fra treningsløpet og deltakerliste i denne artikkelen.

Se resultatliste fra løpet og deltakerliste for Finn Fram dagen

Finn Fram dagen er en nysatsing fra det lokale Orienteringsmiljøet, der de ønsker å gi folk i alle aldre en liten smak på hva orienteringssporten er. Like viktig for O-sporten er det å gi alle turglade en innføring i bruk av kart og kompass.

– Det lokale O-miljøet har ikke hatt så veldig stor tilvekst av rekrutter de siste årene. Vi ønsker å snu den trenden og da er det kjempegledelig at det kommer nærmer 80 stykker hit i dag, sier Trine Sæternes fra arrangørklubben SIL.

Hun hadde satt opp en lett løype rundt Sandnes skole som alle de ferske O-løperne fikk prøvd seg i. Alle fant frem i det flotte været på Sandnes onsdag ettermiddag og etterpå var det premie for alle.

Nybegynnerkurs
For å følge opp Finn Fram dagen arrangerer SIL nybegynnerkurs i orientering de kommende ukene. Første kurs ble gjennomført denne uken, mens neste nybegynner kurs er allerede kommende tirsdag på Sandnes Idrettshus.

– Alle er velkommen til å delta på nybegynnerkursene, uansett alder og ferdighetsnivå. Orientering er en kjempefin måte å komme seg ut i naturen for å trimme og så blir det så gøy i tillegg når man leter etter de oransje og hvite flaggene i skogen, sier Sæternes.

Gatesprint
De litt mer erfarne løperne fikk prøve seg i løypene til Haagen Fiskebeck Jerijervi og Lasse Fiskebeck, der det også ble løpt på tid. Det var en nybegynnerløype på en kilometer og en litt mer avansert løype på to kilometer. I gatesprint-orientering er det begrenset hvor vanskelig selve orienteringen er for de som har prøvde seg med kart og kompass før. Utfordringen for de fleste blir å holde tempoet oppe hele veien og ikke minst konsentrasjonen. Det er fort gjort å ta for lett på selve orienteringen og så løper man forbi en post eller to.

Det ble kamp om seieren i lengste løypa, der Jørgen Sæternes Ulvang fra SIL slo Eirik Eilertsen fra KIF med ett fattig sekund. 13 minutt og 11 sekunder på den to kilometer lange løypa rundt Sundelinveien og Øbergveien på Sandnes sier også sitt om at disse guttene har holdt et veldig høyt tempo i gatene.

finnfram_01

 

Våre sponsorer

[gs_logo]