100,- kroner til SIL for ditt svar

sporreundersokelse_NORUT

Sandnes Idrettslag får 100,- for hvert innsendt svar i en spørreundersøkelse utført av forskningsinstituttet Norut Tromsø. Bli med og bidra for viktig miljøforskning om Sør-Varanger og gjør en 20 minutters dugandsinnsats for klubben i ditt hjerte.

Klikk på knappen under for å gå til spørreskjema:

[maxbutton id=”19″]

VELDIG VIKTIG: Husk å skrive inn SandnesIL i det siste vinduet (spørsmål 62), ellers blir ikke ditt bidrag til Sandnes Idrettslag registrert!


Undersøkelsen tar tak i et veldig viktig tema for oss her i Sør-Varanger: Miljøet rundt oss og i hvilken grad du tenker at lokal og regional forurensing påvirker lokale matkilder.

Trygg kortreist mat?
Tenker du at det er helt trygt å spise dyr du har jaktet lokalt, spise fisken du fanger i elva eller å spise bærene du plukker på myra? For å få inn nok svar til undersøkelsen har Norut kontaktet Sandnes Idrettslag for å hjelpe til med å rekruttere deltakere. Du må være over 16 år og du må selvsagt svare seriøst. Dersom Norut mener at det er for mange useriøse svar vil vi ikke få betalt. Undersøkelsen tar mellom 15 og 20 minutter avhengig av hvor mye du vurderer hvert spørsmål.

Mer om undersøkelsen
Deler av Arktis er forurenset, fra lokale, regionale eller internasjonale kilder. Dette kan også påvirke lokale matkilder. Kolarctic-programmet (se www.kolarctic.no) har finansiert en studie for å vurdere forurensningen sin innvirkning på mat- og vanntrygghet og helse i det norsk-finsk-russiske grenseområdet. Studien vil bidra til bedre forvaltning av miljø og næringsliv, og til bedre kommunikasjon om helse- og miljørisiko av forurensing.

Nummereringen av spørsmålene kan virke ulogisk, men vi ber deg bare fortsette å svare uten å ta hensyn til det. Det er selvsagt frivillig om du vil svare, og du kan velge å la være å svare på enkelte spørsmål. Ved at du svarer på undersøkelsen får Sandnes Idrettslag inntekter. For å svare på undersøkelsen, må du være over 16 år.

Det er viktig at du skriver SandnesIL i kommentarfeltet på slutten av skjemaet så vi vet hvilken forening som skal ha penger. Du og svarene dine vil være anonyme, og det vil ikke være mulig å identifisere de som har deltatt i studien. Studien gjennomføres i henhold til lover om data- og personvern i Norge, Finland og Russland.

Ansvarlig for prosjektet er Norsk institutt for luftforskning (www.nilu.no), og prosjektleder er Dr. Torkjel Sandanger.

Hvis du har noen spørsmål, kan du kontakte ansvarlig for den norske spørreundersøkelsen ved Norut:
Forskningssjef Eirik Mikkelsen
Epost: eirik.mikkelsen@norut.no
Telefon 959 35 362

Det er mulig at du høsten 2013 fikk det samme spørreskjemaet i posten. Dersom du tidligere har svart på det og sendt det inn, skal du ikke svare nå.

Takk for at du bidrar til dette viktige forskningsprosjektet!

Våre sponsorer

[gs_logo]