Sandneselva blir filmsett i sommer

reinfilm_ny
Gjengen fra Rein film er Mathis S. Mathisen (t.v.), regissør og Bjørnevatngutt Aleksander O. Korsnes og Sveinung Svendsen. (Foto: Rein Film)

I sommer blir det ikke bare fisk å finne i Sandneselva. I Hallonenkulpen kan du plutselig møte på et helt filmcrew fra Rein Film, med fiskestenger, laks, grensestolper, våpen, uniformerte soldater og lyskastere i alle retninger.

Rein Film  har valgt Sandneselva til å gjøre opptak til sin kortfilm “I Grenseland”. En film som egentlig utspiller seg i Grense Jakobselv, men av naturlige årsaker er det vanskelig å gjøre opptak i ei grenseelv mot Russland. Derfor ble det beste alternativet valgt; Sandneselva.

Samarbeid med fiskeutvalget
Rein Film samarbeider med Fiskeutvalget i Sandnes IL om å informere alle fiskere om filmingen og hvordan det påvirker fisket i elva. Det vil bli to dager med filming i dette området der deler av elva vil bli okkupert av filmcrewet, men der det vil være fullt mulig å benytte andre deler av elva som vanlig. I filmeperioden vil det være ganske stor aktivitet i og rundt Hallonenkulpen.

  • Rein Film vil ha mellom 5-10 biler som transporterer folk og utstyr til Fossen og vil stå parkert i området.
  • Røde kors – eller annet helsepersonell vil være til stede når de har skuespillere i vannet.
  • De skal også ha med en dykker eller to som kan være med å sikre i elva og bistå skuespillere som skal være i vannet.

Historien er inspirert av regissøren Aleksander O. Korsnes oppvekst i Bjørnevatn og hans barndoms fisketurer i Grensen, Karpelva og Sandneselva. Historien er også opprinnelig skrevet av regissør Korsnes som en novelle som tidligere har vært utgitt i ei novellesamling.

Fiskejakt i Sovjet
Dette er en film som er satt til året 1985. En laksefisker er sammen med to kamerater i Grensen. Han får på en stor laks, men den setter seg fast i noen busker på Sovjetisk side av elva. Laksen havner i hendene til en sovjetisk gutt som tar den med seg innover i Sovjetunionen.

Fiskeren bestemmer seg for å krysse elva og den norsk-russiske grensen for å få fisken sin tilbake og han begir seg dermed ut på en makeløs ferd innover Sovjetunionen på jakt etter laksen sin. I tillegg til Sandneselva skal blant annet Høyde 96 brukes til å gjøre opptak til filmen.

Filmcrewet vil oppholde seg i Sandneselva mellom 23. og 27. juni. Ifølge Sveinung Svendsen i Rein Film vil den ferdige filmen bli sendt rundt på festivaler over hele verden. Planen er at den skal bli satt opp til å ha premiere i slutten av 2014 eller starten av 2015.

Våre sponsorer