Alt om Melkesyra 2015

melkesyra_frontfoto_2014_ny

Finnmark MS-forenings bakkeløp opp Sandnesbakken Melkesyra arrangeres hvert år på MS-dagen som er den siste lørdagen i august. I 2015 blir det lørdag 29. august.  Alle inntekter fra løpet går til Finnmark MS-forening sitt arbeid.

Tidsskjema Melkesyra 2015
[table width=”400px”]
Dato:,Lørdag 29. august 2015
Startsted:, Hatlelavvuen i Sandnesdalen
Arrangør:,Finnmark MS-forening~~Sandnes IL (Løpsteknisk ansvarlig)
0930:,Registrering til løpene åpner~~Startavgift:100 kroner (Uansett alder)
,Påmelding Melkesyra på tid
,Kafeen åpner~~( Kaker – frukt – pølser – kaffe – brus – vann)
,Loddsalg
,MS-forbundets Infostand~~Info om MS og salg av penner og reflekser
10.45:, Påmelding til Melkesyra konkurranseklasse stenger
11.00:, Felles oppvarming
11.10:, Løpsstart~~Løpene starter i følgende rekkefølge:~~- 11:00 Karuselløype~~- 11.20 Melkesyra trimklasse~~- 11.25 Melkesyra konkurranseklasse
ca 12.30:, Premieutdeling
, Se MS-foreningens øvrige program ~~for MS-dagen 2015.
, I år har arrangørene ordnet bankterminal så du kan betale med både kontant og kort.
[/table]

[stextbox id=”info” caption=”Info om MS-forbundet” float=”true” align=”right” width=”300″]En interesseorganisasjon av og for personer med multippel sklerose (MS). Organisasjonen skal ivareta og fremme interessene til personer med MS og arbeide for å bekjempe sykdommen. Finnmark MS-forening teller 82 medlemmer.

[/stextbox]Melkesyra har på tre år etablert seg som det mest populære trimløpet i Sør-Varanger. Hele 292 løpere deltok i 2014 opp kommunens brattest motbakke, Sandnesbakken. Målet blir å sette atter en ny deltakerrekord i 2015.

Initiativtaker MS-foreningen ønsker at Melkesyra skal være en familieaktivitetsdag der alle skal kunne møtes uansett forutsetning og fysisk form. Arrangementet har og som mål å spre informasjon om MS (multippel sklerose) og alle inntekter fra arrangementet går til Finnmark MS-forening sitt arbeid. Løpet arrangeres på den årlige MS-dagen, og motbakkeløpet er bare en av flere aktiviteter som Finnmark MS-forening gjennomfører denne dagen.

[stextbox id=”info” caption=”Melkesyra historisk” float=”true” align=”right” width=”300″]

Løyperekorder
Ny løype (Fra 2014-)

  • Herrer: Vegard Løberg Gjelsvik, GSV, 16.09 (2015)
  • Damer: June Rognmo, SIL, 19.24 (2014)

Gammel løype (2012 – 2013)

  • Herrer: Erlend Belsheim, GSV, 15.35
  • Damer: Kathrine Engen, Kandidatene, 18.09[/stextbox]Brattest i kommunen
    Fra bunnen av heisstasjonen er det 470 meter frem og 125 meter opp. Brorparten av de meterne henter du de siste 100 meterne opp topphenget av heistrassen.

Du kan velge å enten delta i konkurranseklassen på tid eller bare ta trimturen uten tid.

Kort løype
Ønsker du ikke å kjempe deg opp Sandnesbakken er det et alternativ å velge de korte løypene på 400 meter og 600 meter, som går på sandmoen ut mot elveosen av Sandneselva. Denne klassen passer for folk i alle aldre fra 0-99 år og uansett form.

Alle som deltar både i kort løype og i full Melkesyra opp Sandnesbakken har lik mulighet til å vinne flotte premier som trekkes på startnummer.

(Klikk på kartet for full størrelse.)
(Klikk på kartet for full størrelse.)

Trasé Melkesyra
Bakkeløpet Melkesyra er ca 3900 meter. Starten er ved lavvoen til Hans Hatle i bunnen av Sandnesdalen. Først løper alle en runde rundt sandmoen ved utløpet til Sandneselva, før løypa fortsetter over Langfjordbroa og bort til bunnen av alpinbakken der dagens alvor starter. Derfra går det rett opp mot toppen langs heistraseen.

På toppen følger du renntraseen ned igjen til bunnen, over Langfjordbrua igjen, en liten runde mot ridesenteret før det er målgang igjen ved Hatlelavvoen.

Vandrepokal beste bedrift/lag/forening
I 2014 startet vi med å dele ut en Vandrepokal til den bedriften, laget eller foreningen som utmerker seg mest i Melkesyra. Denne gikk til Garnisonen i Sør-Varanger i 2014. De var flest og mange hadde veldig kreativ bekledning.

Vandrepokalen for beste bekledning er også ett ledd i å få ansatte og medlemmer til å få lagfølelse, ha sosialt samvær og forebygge sykefravær ved å være i fysisk aktivitet.

Vandrepokal til beste skoleklasse
I år ønsker MS-foreningen også å få med flere barn og ungdom i fysisk aktivitet. Derfor har de i år satt opp en egen vandrepokal  til den klassen som har flest påmeldte til Melkesyra 2015. I tillegg til den flotte pokalen får klassen sponset en pizzakveld på Ritz.

Støtte fra lokalt næringsliv
Finnmark MS-forening trenger hjelp fra lokalt næringsliv for å gjennomføre Melkesyra. Din bedrift kan bidra på flere måter.

  • Bedriften betaler påmelding for sine ansatte, 100 kroner per ansatt.
  • Pengestøtte til MS foreningens satsing “Ung med MS” .
  • Sponsing av annonser i Sør-Varanger Avis og Finnmarken.
  • Sponsing av premier.

Vi håper med dette at dere har lyst å være sammen med oss på denne dagen fylt med aktiviteter for store, små, unge, gamle, trente og utrente.

For mer info:
Linda Jensen
Leder i Finnmark MS forening
Mobil: 454 72 492.
E-post: lindamj75@yahoo.no

Om du ønsker å støtte arbeidet til Finnmark MS forening: Bruk deres kontonummer: 0530 25 92111 (merk med bedriftsnavn).

Våre sponsorer

[gs_logo]