Rykker stadig nærmere alpinsesongen

morketid_01_web

Snøfallet den siste uka har virkelig gitt oss troen på at det ikke blir alt for lenge til vi kan åpne heisen for ski og brettkjørere, men vi trenger nok et skikkelig snøfall til før vi kan begynne å snakke om åpningsdato. Her kommer litt info om planene den kommende vinteren.

Det lava skikkelig ned med snø denne uka og alpinsesongen gjorde et byks nærmere realitet. Dugnadsgjengen fikk kjapt ut skuterne og fikk banka snøen sammen slik at den ikke stikker av i neste vindkast. Heiswiren har vært kontrollert og heisboksene gjennomgår sin årlige service i disse dager, med nytt tau og smøring av vitale deler. Vi er i all hovedsak klar til drift.

Kunstsnøproduksjon
Det har skjedd mer i bakken i høst enn på mange år. På toppen av dugnadslista står det utrolig viktige arbeidet som har blitt utført for å få snøproduksjonsanlegget ferdig. Anført av en alltid like ivrig Lars Even Hansen og med fantastisk bistand fra Entreprenør Sundquist og en rekke andre lokale bedrifter, jobber vi oss stadig nærmere målet om å se kunstige snøfjom dale ned i skjul bak snøskjermene.

Vi skulle nok ønsket at flere av alle de som trykker “Liker” på facebook-innleggene våre også dukka opp på dugnad, men de som faktisk dukker opp gjør en kjempejobb. Vi går nå bare og venter på at alt monteringsarbeid er ferdigstilt slik at vi kan teste anlegget. Vi kan ikke gi dere en dato enda, men det som er sikkert er at vi trenger masse hjelp når vi skal begynne snøproduksjonen. Da håper vi så mange som mulig kan stille opp på dugnad.

Dere må huske på at Sandnes Alpinsenter er eid og drevet av Idrettslaget og driftsmodellen er som for idrettslag flest. Skal det bli noe drift i bakken så må det masse dugnadsarbeid til. Dersom du har du noen ledige timer hadde det vært supert om du satte av litt tid til å sikre fortsatt alpintilbud i Sandnesbakken. Alle er velkommen.

Aktiviteter denne vinteren
Vi planlegger å høyne det organiserte aktivitetsnivået i bakken i år. Vi er allerede påmeldt DNB Åpen Bakke slik vi har vært de tre siste årene, og satser på at det blir en kjempefest i bakken også denne vinteren. I 2016 arrangeres det søndag 17. januar og vi vil legge ut påmelding så snart denne åpnes.

I år skal vi for første gang arrangere alpinkarusell i bakken, etter samme modell som de populære skikarusellene på langrenn. Når dette blir kommer vi tilbake til når bakken har åpnet, men vi tror det blir et populært lavterskeltilbud for skikjørere i alle aldre.

Som mange husker fikk vi også 20 000 kroner av Ishavskraft til å utvikle en terrengpark i anlegget. Vi jobber med å få bestilt inn rails som vi håper å ha på plass snarest mulig. I tillegg ønsker vi å få i gang andre organiserte aktiviteter i bakken i regi av idrettslaget. Dette får vi komme tilbake til, men vi ønsker alle aktivitetsinitiativ hjertelig velkommen.

Mangler kioskansvarlig
Men vi har ei hodepine nå inn mot sesongstart og det er at vi ikke har klart å finne en person som kan være ansvarlig for kioskdriften. Kiosken er et naturlig møtested for alle som er i bakken og det blir et tomrom å drifte bakken uten kiosk, der heisvaktene må selge heiskort.

Så dersom det er noen der ute som kunne tenke seg å stå som ansvarlig for innkjøp av varer til kiosken og sette opp vaktlister til driften, så hadde det vært fantastisk. Det er så klart en fordel om du har litt erfaring fra varehandel, men det aller meste kan man læres opp til. Du må være over 16 år og du må ha tilgang på egen eller andres bil som kan hjelpe deg med å få fraktet varer til kiosken.

Jobben som kioskansvarlig er lønnet arbeid. Dersom du kunne tenke deg en slik jobb, så ta kontakt med Jonas Karlsbakk på e-post alpint@sandnesil.no eller på telefon 913 96 943

Skulle det ellers være noe dere lurer på rundt alpinbakken så ta kontakt til samme person. Og så får vi bare håpe at det snart blir mulig å oppdatere denne artikkelen med åpningsdatoen for sesongen 2015/2016. Det hadde vært fantastisk!

Hilsen Jonas Karlsbakk
Leder Sandnesbakken

Våre sponsorer