Sandnesbakken åpner 2. februar

Håper på slike forhold 2. februar

Johoo! Endelig kom snøen. Dermed er det klart for åpning av alpinheisen lørdag 2. februar.

Ventetida er over. Himmelen åpnet sine sluser denne uka og nå kan vi endelig se frem til åpning av bakken.

Mange synes kanskje at vi burde åpna allerede denne helga da, men den kommer litt brått på. I tillegg er det meldt grådig kaldt vær i helga, så da bruker vi den kommende uka til å klargjøre bakken og klargjøre drifta og kiosken.

Snøproduksjon helt avgjørende
Uten snøproduksjon hadde vi ikke kunnet tenke på åpning ennå. For så himla mye snø har det tross alt ikke kommet. Det har vært gjort et helt fantastisk arbeid av dugnadsgjengen til alpingruppa, som har produsert snø nesten kontinuerlig i en måned fra 22. desember.

Ikke minst må vi få takke Kirkenes Snowhotell som lar oss få låne den fantastiske snøkanonen sin, som er driftssikker og unikt produktiv. I tillegg har de tatt alle kostnader på vedlikehold av tråkkemaskinen vår, som kanskje er enda mer fantastisk. Vi er så utrolig heldige som har snøhotellet som en gavmild og hjelpsom nabo!

Hele renntraseen er nå i all hovedsak dekket med kunstsnø. Grunnen til at vi ikke har kunnet åpne tidligere er fordi vi ikke har mulighet til å produsere i heistraseen. Da må vi vente på natursnøen, som heldigvis kom denne uka. Det er imidlertid ikke mer enn rundt 10 cm med hardpakket snø i heistraseen, så vi bør få enda mer natursnø for å sikre drift til april. Men det kommer.

Veldig lett snø
Natursnø er spesielt viktig for at dere kan få nyte de områdene som ikke er preparerte også. Når det gjelder disse områdene er all ferdsel her som alltid på eget ansvar. Vi vil heller ikke anbefale noen å bruke de nyeste skiene i offpiste-område med det relativt tynne og lette snødekket som er.

Husk også at det er hjelmpåbud i Sandnesbakken.

Åpningstider blir nesten som i fjor. Tirsdager og onsdager fra 17-20 og lørdager og søndager fra 11-16. Se åpningstider og priser her.

Foreløpig er vi veldig godt fornøyde med å få åpnet bakken. Så snart det er unnagjort, skal vi i alpingruppa sette oss ned og legge aktivitetsplaner for de 9-10 ukene vi sannsynligvis får med drift i år. Har dere et forslag til en aktivitet, skal du ikke være redd for å sende en melding om det til alpint@sandnesil.no

Velkommen til Sandnesbakken i vinter! Her blir det moro!

Våre sponsorer