OL-brakker blir smøresenter

arena_parkering

For 19 år siden ble brakkene satt opp på Lillehammer for å arrangere olympiske vinterleker. Så ble brakkene flyttet til Sør-Varanger for å ta imot asylsøkere. I 2013 skal de huse smøreteamene til deltakerne under NNM.

Rennleder Jarle Olsen og arenasjef Svein Erik Jacobsen tror det knapt har vært presentert like gode smørefasilitetene i NNM sin historie. For tradisjonelt har smørerne stått i båser i store åpne telt. I år får derimot hvert enkelt smøreteam et eget arbeidsrom som de kan lukke igjen døra til og dermed vil luften i fellearealene blir langt bedre. Det er så klart også et vindu på hvert rom som sikrer god lufting når kraftige kjemikalier brukes.

smoeresolenga_01
Arenaansvarlig Svein Erik Jacobsen og rennleder Jarle Olsen besiktiger ett av rommene som skal være smørebod under NNM.

Opprinnelig skulle også årets NNM sette opp smøretelt som skulle være plassert på den gamle grusbanen ved Sandnes IL sitt idrettshus. Endringer i planene gjorde at vi måtte tenkte nytt. Da var det plutselig at man begynte  vurdere det gamle asylmottaket på Sandnes, som har stått tomt i snart 10 år nå.

– Det er ganske utrolig at vi ikke tenkte på dette fra starten av egentlig, sier Olsen.

For løsningen er perfekt for alle parter. Det er nært arenaen, nært løypene og fasilitetene er langt bedre enn hva noen kunne drømme om i et telt. Dette har imidlertid ført til at vi har måttet snu rundt på parkeringsoppsettet, men det er ikke noe dere som tilreisende skal tenke på. Dere får uansett anvist parkeringsplasser etter de kriterier som var satt i utgangspunktet, der de som har meldt seg først får de beste parkeringsplassene.

Olsen sier at de har forlenget til onsdag 27. februar med å bestille seg smørebod, men da må han sette stopp.

Gå hit for å bestille smørebod og parkering.

 

Våre sponsorer