Rekordsvinger i Sandnesbakken i oktober

Denne helga satte jeg satt ny rekord. Jeg kjørte ned Sandnesbakken med alpinski i oktober. Nå bare må det bli åpning av bakken i løpet av vinteren!

La det bare være sagt med en gang: Det er ikke nok snø i alpinbakken til å åpne den ennå. Jeg brukte de eldste skia mine og kjente lyng og småsteiner lugge i sålen tidt og ofte. Samtidig finnes der skavler som sikkert er opp mot én meter tykke. Og der vi har vindskjermer er det voldsomme mengder snø. Vi trenger utvilsomt flere snøskjermer i bakken, så ivrige hobbysnekkere bes melde seg til tjeneste for å bygge vindskjermer i alpinbakken.

En ivrig gjeng fra Sandnesbakkens styre, med driftsleder Kevin Koppen i spissen, stilte til skutertråkking fredag kveld og har nå sikret at snøen som falt denne uken ikke forsvinner med vinden. Bare sterk varme kan ta fra oss årets første snøfall nå. La oss håpe så ikke ser,

Viktig grunnlag
Selv om det er for lite snø til å åpne bakken nå er vi mange steg mot åpning allerede. At vi denne uken plutselig fikk et eller annet bergensk lavtrykk over en av Norges tørreste kommuner gir all grunn til hallelujastemning rundt om i kommunen. Et 30 cm snøfall med tunge, våte isfiller gir en helt fantastisk såle i bakken.  Hele sesongen 2011/12 gikk bort i venting og forventningsfulle blikk mot en himmel som var like skyfri og nedbørsfattig som et ørkenopphold. Snart håper vi det bare er et trist minne fra en fjern fortid.

Nå tar vi nedbørsdansen og håper disse polare lavtrykkene kommer trøkkende innover Finnmarkskysten som ei fergekø på Vestlandet.  Da skal vi gå en fantastisk vinter i møte. La kommunens snøskuffer gå varme, la snøfresersalget bryte alle estimat og la snødybden over topphenget på Sandnesbakken være bunnløs. For vi fortjener en snørik vinter nå. Vi har ventet for lenge nok alle vi som mener at skikjøring skal skje i fri kurs i stor fart nedover og ikke stampende i motbakke i kneik etter kneik etter et oppkjørt spor.

Hjelp oss i bakken
Vi håper at mange har mulighet til å bidra i alpinbakken den kommende sesongen. Etter fjorårssesongen uten inntekter ligger vi nede for telling og trenger all den hjelp vi kan få. Om du har noen timer til overs utover vinteren, så meld fra til oss på e-post: alpint@sandnesil.no og bli med i dugnadsgruppa vår.

Se bilder fra Sandnesbakken under skutertråkkingen på fredag under.

[nggallery id=1]

Våre sponsorer