Alt om Melkesyra 2014

melkesyra_frontfoto_2014_ny

Finnmark MS-forenings bakkeløp opp Sandnesbakken, Melkesyra,  arrangeres hvert år den siste lørdagen i august.  Alle inntekter fra løpet går til Finnmark MS-forening sitt arbeid.

[table width=”400px”]
Dato:,Lørdag 30. august 2014
Start:,Tidspunkt kommer~~(Påmelding en time før)
Startavgift:,100 kroner (Uansett alder)
Arrangør:,Finnmark MS-forening~~Sandnes IL (Løpsteknisk ansvarlig)
[/table]

[stextbox id=”info” caption=”Info om MS-forbundet” float=”true” align=”right” width=”300″]En interesseorganisasjon av og for personer med multippel sklerose (MS). Organisasjonen skal ivareta og fremme interessene til personer med MS og arbeide for å bekjempe sykdommen. Finnmark MS-forening teller 82 medlemmer.

[/stextbox]Melkesyra har på tre år etablert seg som det mest populære trimløpet i Sør-Varanger. Hele 292 løpere deltok i 2014 opp kommunens brattest motbakke, Sandnesbakken. Målet blir å sette atter en ny deltakerrekord i 2015.

Initiativtaker MS-foreningen ønsker at Melkesyra skal være en familieaktivitetsdag der alle skal kunne møtes uansett forutsetning og fysisk form. Arrangementet har og som mål å spre informasjon om MS (multippel sklerose) og alle inntekter fra arrangementet går til Finnmark MS-forening sitt arbeid. Løpet arrangeres på den årlige MS-dagen, og motbakkeløpet er bare en av flere aktiviteter som Finnmark MS-forening gjennomfører denne dagen.

[stextbox id=”info” caption=”Melkesyra historisk” float=”true” align=”right” width=”300″]

Løyperekorder
Ny løype (Fra 2014-)

  • Herrer: Brage Kleven, KOS, 16.33
  • Damer: June Rognmo, SIL, 19.24

Gammel løype (2012 – 2013)

  • Herrer: Erlend Belsheim, GSV, 15.35
  • Damer: Kathrine Engen, Kandidatene, 18.09[/stextbox]Brattest i kommunen
    Fra bunnen av heisstasjonen er det 470 meter frem og 125 meter opp. Brorparten av de meterne henter du de siste 100 meterne opp topphenget av heistrassen.

Du kan velge å enten delta i konkurranseklassen på tid eller bare ta trimturen uten tid og være med i trekningen av de mange flotte premiene. I tillegg arrangeres det barneløp på 400 meter og 600 meter på sandmoen ut mot elveosen av Sandneselva

(Klikk på kartet for full størrelse.)
(Klikk på kartet for full størrelse.)

Trasé Melkesyra
Starten for Melkesyras fulle distanse er ved lavvoen til Hans Hatle i bunnen av Sandnesdalen. Først løper alle en runde rundt sandmoen ved utløpet til Sandneselva, før løypa fortsetter over Langfjordbroa og bort til bunnen av alpinbakken der dagens alvor starter. Derfra går det rett opp mot toppen langs heistraseen.

På toppen følger du renntraseen ned igjen til bunnen, over Langfjordbrua igjen, en liten runde mot ridesenteret før det er målgang igjen ved Hatlelavvoen.

Våre sponsorer