Ny sesong for Sandnesbakken, men når?

sandnesbakken_desember2014

Når åpner Sandnesbakken? Det evige tema som ingen kan gi et endelig svar på, men vi har meget god tro på at det blir åpning av bakken i år.

Etter en begredelig fjorårssesong uten åpning, er det få andre alternativ for alpinsenteret enn å få åpnet bakken i år. Utgangspunktet før sesongstart er uansett et helt annet i år enn i fjor. I fjor var var i uten tråkkemaskin noe som gjorde situasjonen ganske nytteløst. Med det begrensede snøfallet vi vanligvis har i Sør-Varanger, er det nesten håpløst å få åpnet bakken uten maskin tilgjengelig.

I år er situasjonen en helt annen. Takket være velvilje fra politikerne i Sør-Varanger kommune, overtok Sandnes IL Barentshallenes gamle maskin. Maskinen er nå reparert og klart til bruk. Det har endret på alt for driften i alpinbakken. Når snøen begynner å lave ned tung og nydelig de kommende ukene skal vi få åpnet bakken så snart som overhode mulig. Det lover vi! Da bruker vi noen timer til å henge opp de 60 heisboksene og så er det bare å rulle i gang.

Snøproduksjon er noe vi har puslet med å få til å mange år, og vi pusler fortsatt videre. Det koster veldig mye penger å få et velfungerende anlegg på plass, ikke minst fordi det krever så mye infrastrukturtiltak rundt. Vi må legge ny strøm og vi må legge vannrør. Om det finnes noen der ute som har 2-3 millioner kroner til overs som de ønsker å donere til Sandnesbakken blir vi veldig takknemlig.

Kirkenes Rotaryklubb
Heldigvis har vi fått hjelp av Kirkenes Rotaryklubb som donerte 150 000 kroner til oss i fjor høst. For de pengene har vi kjøpt vannrør og vi skal få satt opp et nytt et EL-skap i bakken. Når vi får i gang første testproduksjon av snø er vi ikke sikker på, men når det skjer skal det sprettes champagne og fyres opp rakettene i Sandnesbakken.

Inntil videre må vi legge vår lit på at vi får natursnø nok til å åpne bakken. Vi har fått opp flere snøskjermer på toppen og vi har ryddet kratt i traseen, så nå er det bare å danse snødans og håpe på noen polare lavtrykk som tømmes for enorme mengder hvitt pudder. Da skal vi være klare og det håper jeg dere også er.

Og vær trygg: Vi kommer til å varsle i alle kanaler at bakken åpner, når den åpner. For vi må være såpass optimistisk at vi ikke snakker om hvis her.

DNB Åpen Bakke
Vi er også påmeldt DNB sitt arrangement Åpen Bakke, som gjennomføres søndag 18. januar. Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette etter hvert. Da blir det gratis adgang i bakken for alle, men det forutsetter så klart at vi har fått åpnet bakken.

http://www.apenbakke.no/

Våre sponsorer

[gs_logo]