Dermed er tråkkemaskina vår

traakkemaskin_signering_web
SIL-leder Stein Are Ulvang og daglig leder i Barentshallene KF Audun Andersen gratulerer hverandre med en god handel.

Onsdag signerte SIL-leder Stein Are Ulvang og daglig leder i Barentshallene KF Audun Andersen kontrakten som overfører kommunens gamle tråkkemaskin til Sandnes Idrettslag.

Med signeringen onsdag er Sandnes Idrettslag igjen innehaver av en tråkkemaskin til 1,- krone. En meget god handel var begge parter enig om. Barentshallene KF sikrer langt bedre tråkking av kommunens skiløyper og nærmiljø, mens SIL får en langt bedre forutsigbarhet i tilgangen på tråkkemaskin.

GPS-tracking av tråkkemaskinen
Fra neste sesong vil også tråkkemaskinene og tråkkeskuterne i kommunen utstyres med GPS slik at man enkelt kan følge alle aktive maskiner og sjekke hvilke løyper som har blitt tråkket på skisporet.no. I Sør-Norge er denne tjenesten vanlig, mens Sør-Varanger vil være første kommune i Finnmark som får et slikt tilbud på skisporet.no.

Fakturaen for tråkkemaskinen.
Fakturaen for tråkkemaskinen.

Maskinen vil bli et viktig bidrag i vedlikeholdet av skiløyper og ikke minst alpinbakken på Sandnes. Overtakelsen har vært en lang prosess som fikk sin ende i kommunestyremøtet den 28. februar der flertallet av kommunestyret godkjente salget av tråkkemaskinen. Velviljen til Barentshallene KF i å finne gode løsninger har vært helt sentral i å få denne avtalen på plass.

Tråkke for skole og barnehage
Gjennom avtalen forplikter Sandnes Idrettslag seg også til å tråkke spor for Sandnes skole og Sandnes barnehage. I tillegg skal idrettslaget selvsagt stille opp med tråkkemaskin dersom det blir kritisk behov for det i forbindelse med arrangement rundt i kommunen.

– Men det helt klart at tråkkemaskinen skal være på Sandnes det aller meste av tiden. Begynner vi å flytte den rundt i kommunen og leie den ut vil den fort bli et havariprosjekt. Det ønsker vi ikke, sier Ulvang.

Til verksted
Selv om idrettslaget fra onsdag av er eier av tråkkemaskinen, vil den nok bli stående bak Barentshallen enda noen uker. Snøen og isen rundt beltene må i hvert fall  smelte bort først. Etter hvert vil vi flytte den på et av Sydvarangers verksteder og se på hva som må utbedres. Ulvang både håper og tror at det går greit uten alt for store kostnader utover dugnadstimene. Når sesongen 2014/2015 begynner ut på høsten skal den være klar til innsats.

– Det blir viktig for idrettslaget at vi setter sammen en kompetent dugnadsgjeng som får ansvaret for at tråkkemaskinen er i topp stand i mange år fremover. Det er vi helt sikker på at vi får til, sier Ulvang.

Les mer om hvordan vi skal bruke den nye tråkkemaskinen i denne artikkelen.

Våre sponsorer